The Traders' Den  

  The Traders' Den > Where we go to learn ..... > Technobabble
 

Notices

Technobabble Post your general Need for Help questions here.
Lossy or Lossless?
Moderators

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 2008-06-19, 04:30 PM
bigwurock's Avatar
bigwurock bigwurock is offline
stupid monkey
693.59 GB/1.07 TB/1.58
 
Join Date: Apr 2005
getting a standalone dvd into sony vegas 6

what is the best way to get a standalone dvd into sony vegas 6....i can get the video into it but it has no audio...kinda hard to synch up a new audio when there is no raw audio from the dvd...anyone have any ideas...thanks..
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #2  
Old 2008-06-19, 07:09 PM
tgunn2760's Avatar
tgunn2760 tgunn2760 is offline
1.12 TB/1.19 TB/1.06
 
Join Date: Sep 2006
Location: Canada, eh?
Re: getting a standalone dvd into sony vegas 6

Quote:
Originally Posted by bigwurock View Post
what is the best way to get a standalone dvd into sony vegas 6....i can get the video into it but it has no audio...kinda hard to synch up a new audio when there is no raw audio from the dvd...anyone have any ideas...thanks..
Rip the DVD to one large mpeg file, then demux.
__________________
Partial DVD list here:
http://db.etree.org/tgunn2760

Text file of over 1500 DVDs:

https://docs.google.com/file/d/0BxX3...Q2M/edit?pli=1

Trading status: Canada and USA only-please VERIFY all discs.

http://db.etree.org/public_wantlist....erid=tgunn2760
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #3  
Old 2008-06-19, 11:19 PM
bigwurock's Avatar
bigwurock bigwurock is offline
stupid monkey
693.59 GB/1.07 TB/1.58
 
Join Date: Apr 2005
Re: getting a standalone dvd into sony vegas 6

Quote:
Originally Posted by tgunn2760 View Post
Rip the DVD to one large mpeg file, then demux.
explain some more on how to do..?..
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #4  
Old 2008-06-19, 11:50 PM
tgunn2760's Avatar
tgunn2760 tgunn2760 is offline
1.12 TB/1.19 TB/1.06
 
Join Date: Sep 2006
Location: Canada, eh?
Re: getting a standalone dvd into sony vegas 6

Quote:
Originally Posted by bigwurock View Post
explain some more on how to do..?..
You use this:

http://www.afterdawn.com/software/vi..._decrypter.cfm

What do you want to do with Vegas?
__________________
Partial DVD list here:
http://db.etree.org/tgunn2760

Text file of over 1500 DVDs:

https://docs.google.com/file/d/0BxX3...Q2M/edit?pli=1

Trading status: Canada and USA only-please VERIFY all discs.

http://db.etree.org/public_wantlist....erid=tgunn2760
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #5  
Old 2008-06-20, 12:01 AM
bigwurock's Avatar
bigwurock bigwurock is offline
stupid monkey
693.59 GB/1.07 TB/1.58
 
Join Date: Apr 2005
Re: getting a standalone dvd into sony vegas 6

thanks..i will try that link and see what happens...i want to synch up a new audio to the dvd....
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #6  
Old 2008-06-28, 08:23 PM
bigwurock's Avatar
bigwurock bigwurock is offline
stupid monkey
693.59 GB/1.07 TB/1.58
 
Join Date: Apr 2005
Re: getting a standalone dvd into sony vegas 6

still having problems...any more ideas..??
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #7  
Old 2008-06-28, 08:47 PM
tgunn2760's Avatar
tgunn2760 tgunn2760 is offline
1.12 TB/1.19 TB/1.06
 
Join Date: Sep 2006
Location: Canada, eh?
Re: getting a standalone dvd into sony vegas 6

Quote:
Originally Posted by bigwurock View Post
still having problems...any more ideas..??
What problems are you having?
__________________
Partial DVD list here:
http://db.etree.org/tgunn2760

Text file of over 1500 DVDs:

https://docs.google.com/file/d/0BxX3...Q2M/edit?pli=1

Trading status: Canada and USA only-please VERIFY all discs.

http://db.etree.org/public_wantlist....erid=tgunn2760
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #8  
Old 2008-06-28, 09:10 PM
bigwurock's Avatar
bigwurock bigwurock is offline
stupid monkey
693.59 GB/1.07 TB/1.58
 
Join Date: Apr 2005
Re: getting a standalone dvd into sony vegas 6

i am getting the video into sony vegas but not getting any of the audio...the audio from the standalone is ac3...it will not even go into sony dvd arch. with the ac3 audio...
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #9  
Old 2008-06-28, 09:50 PM
tgunn2760's Avatar
tgunn2760 tgunn2760 is offline
1.12 TB/1.19 TB/1.06
 
Join Date: Sep 2006
Location: Canada, eh?
Re: getting a standalone dvd into sony vegas 6

Quote:
Originally Posted by bigwurock View Post
i am getting the video into sony vegas but not getting any of the audio...the audio from the standalone is ac3...it will not even go into sony dvd arch. with the ac3 audio...
It should. Did you demux audio and video, and synch the new audio?
__________________
Partial DVD list here:
http://db.etree.org/tgunn2760

Text file of over 1500 DVDs:

https://docs.google.com/file/d/0BxX3...Q2M/edit?pli=1

Trading status: Canada and USA only-please VERIFY all discs.

http://db.etree.org/public_wantlist....erid=tgunn2760
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #10  
Old 2008-06-28, 09:50 PM
stantheman1976 stantheman1976 is offline
172.12 GB/94.57 GB/0.55
 
Join Date: Aug 2006
Re: getting a standalone dvd into sony vegas 6

Do you have the AC3 plugin for Vegas? I know it won't save to AC3 without purchasing the plugin and it may not read either. If that's the issue you will have to demux the audio as linked before and convert it to WAV. Then you can import both audio and video separately and they should match up fine.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #11  
Old 2008-07-01, 09:58 AM
bigwurock's Avatar
bigwurock bigwurock is offline
stupid monkey
693.59 GB/1.07 TB/1.58
 
Join Date: Apr 2005
Re: getting a standalone dvd into sony vegas 6

can anyone give directions on how to demux the audio with dvd decrypter...also how to convert to wav...thanks 4 the help!
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #12  
Old 2008-07-02, 04:33 AM
pawel's Avatar
pawel pawel is offline
Lockout here
370.16 GB/672.37 GB/1.82
 
Join Date: Dec 2004
Location: Poland
Re: getting a standalone dvd into sony vegas 6

Set up DVD Decrypter in IFO Mode and set File Splitting to none. Freeware AC3 to WAV: http://www.dbpoweramp.com + http://www.dbpoweramp.com/codec-central-ac3.htm
Please note that if you do editing in Vegas and save/export video, it will be re-encoded - quality will degrade.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #13  
Old 2008-07-02, 05:27 PM
saltman's Avatar
saltman saltman is offline
opposite of moderate
TTD Staff
471.23 GB/591.81 GB/1.26
 
Join Date: Dec 2004
Re: getting a standalone dvd into sony vegas 6

Sounds like you might not have the ac3 plugin for Vegas. It is xtra on the older versions. Might be on the new ones too. I forget.

should be able to demux and then remux to mpeg2. vegas doesn't like vob.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
Reply

The Traders' Den > Where we go to learn ..... > Technobabble

Similar Threads
Thread Forum Replies Last Post
want to get a dvd onto HD & then into sony vegas... - bigwurock Technobabble 16 2009-08-14 12:04 PM
sony vegas 6.0 help - wolf_in Technobabble 9 2007-02-22 01:41 PM
help with 2 cam mix with sony vegas 6 - bigwurock Technobabble 8 2006-04-21 08:52 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forums


All times are GMT -5. The time now is 07:51 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2004 - , TheTradersDen.org - All Rights Reserved - Hosted at QuickPacket
no new posts