The Traders' Den  

  The Traders' Den > Where we go to learn ..... > Technobabble
 

Notices

Technobabble Post your general Need for Help questions here.
Lossy or Lossless?
Moderators

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 2006-06-16, 08:18 PM
KingCustean KingCustean is offline
102.69 GB/89.42 GB/0.87
 
Join Date: Jun 2006
Yet another firewall question

Is it possible to be firewalled from certain sites/trackers? I can download fine (green light) from bt.etree.org, but from this site, my name comes up as firewalled, and it shows in my downloads. I've opened the ports in my client, router, and in Windows. Is there anything specific to this site I need to do?
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #2  
Old 2006-06-16, 08:35 PM
U2Lynne's Avatar
U2Lynne U2Lynne is offline
TTD Staff
471.57 GB/2.01 TB/4.37
 
Join Date: Oct 2004
Location: California
Re: Yet another firewall question

All being firewalled means it that you cannot connect to other firewalled people. So, it could be that you download/upload just fine, but are firewalled, because you are connecting to a bunch of people who are not firewalled. There isn't anything you need to do specific for this site.
__________________
Five's Checksums Demystified - everything and anything you want to know about checksums
On a Mac? Get XLD to rip your CDs. Please see this guide - X Lossless Decoder (XLD): How to create flawless CD rips on Mac OS X

TTD GoFundMe Campaign

Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #3  
Old 2006-06-16, 08:38 PM
KingCustean KingCustean is offline
102.69 GB/89.42 GB/0.87
 
Join Date: Jun 2006
Re: Yet another firewall question

I dunno if that's it. It seems like too much of a coincidence that every torrent I'm on from bt.etree runs fine, but I'm firewalled on the ones from here. I'm not saying you're wrong, it just looks like I'm not firewalled on bt.etree, but I am here.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #4  
Old 2006-06-16, 08:44 PM
U2Lynne's Avatar
U2Lynne U2Lynne is offline
TTD Staff
471.57 GB/2.01 TB/4.37
 
Join Date: Oct 2004
Location: California
Re: Yet another firewall question

Does etree show if you are firewalled or not?

Our tracker tests for firewalling the same way that any other tracker I've looked at - using fsockopen. It's pretty much the standard, so I would think the etree uses the same method.

But, you can do a NAT check and see what it says: http://btfaq.com/natcheck.pl Try it with a torrent from here and with a torrent from etree.
__________________
Five's Checksums Demystified - everything and anything you want to know about checksums
On a Mac? Get XLD to rip your CDs. Please see this guide - X Lossless Decoder (XLD): How to create flawless CD rips on Mac OS X

TTD GoFundMe Campaign

Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #5  
Old 2006-06-16, 09:00 PM
KingCustean KingCustean is offline
102.69 GB/89.42 GB/0.87
 
Join Date: Jun 2006
Re: Yet another firewall question

Well, I did that test, and both of them are firewalled. I guess most people from bt have just exorcised their firewall demons? I tried changing my port settings around, but that didn't help either. I'm pulling better speeds on the torrent from here, but it's still showing that I'm firewalled. Oh well, I guess.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #6  
Old 2006-06-16, 09:59 PM
randytravis's Avatar
randytravis randytravis is offline
791.86 GB/10.16 TB/13.14
 
Join Date: Nov 2004
Location: Georgia
Re: Yet another firewall question

the bt.etree thing has been broke for ages, and hasn't been fixed afaik. if natcheck doesn't pass for you, you're firewalled. are you using an antivirus by norton?
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #7  
Old 2006-06-16, 10:34 PM
U2Lynne's Avatar
U2Lynne U2Lynne is offline
TTD Staff
471.57 GB/2.01 TB/4.37
 
Join Date: Oct 2004
Location: California
Re: Yet another firewall question

Yes, as Randy said, there could be another program you are running (like an antvirus app) that could firewall you also. Something else to check.... open up the terminal and type 'ipconfig'. It will tell you what your local IP is (it will look something like 192.168.1.xxx). Now go check your router settings and make sure you forwarded your ports for that IP.
__________________
Five's Checksums Demystified - everything and anything you want to know about checksums
On a Mac? Get XLD to rip your CDs. Please see this guide - X Lossless Decoder (XLD): How to create flawless CD rips on Mac OS X

TTD GoFundMe Campaign

Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #8  
Old 2006-06-16, 10:41 PM
KingCustean KingCustean is offline
102.69 GB/89.42 GB/0.87
 
Join Date: Jun 2006
Re: Yet another firewall question

Yeah, I do use Norton. I forwarded the ports in my router, but do I need to change anything in Norton?
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #9  
Old 2006-06-16, 10:45 PM
U2Lynne's Avatar
U2Lynne U2Lynne is offline
TTD Staff
471.57 GB/2.01 TB/4.37
 
Join Date: Oct 2004
Location: California
Re: Yet another firewall question

Yeah, you need to do something to Norton that allows your bittorrent client to get through (similar to what you have to do with your XP firewall). I'll let someone else be more specific since I don't know exactly what you have to do (I'm a Mac user and don't use Norton).
__________________
Five's Checksums Demystified - everything and anything you want to know about checksums
On a Mac? Get XLD to rip your CDs. Please see this guide - X Lossless Decoder (XLD): How to create flawless CD rips on Mac OS X

TTD GoFundMe Campaign

Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #10  
Old 2006-06-16, 10:54 PM
KingCustean KingCustean is offline
102.69 GB/89.42 GB/0.87
 
Join Date: Jun 2006
Re: Yet another firewall question

Cool, thanks. I knew there was something I was missing.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
Reply

The Traders' Den > Where we go to learn ..... > Technobabble

Similar Threads
Thread Forum Replies Last Post
Firewall Question - wild_eyed Technobabble 6 2012-10-28 01:31 AM
Yet another Firewall question - rdnzl88 Technobabble 2 2008-02-13 12:25 PM
Firewall Question - livejamz Technobabble 10 2007-07-01 11:24 AM
Firewall question - bocajoes Technobabble 3 2006-11-12 08:30 AM
Another firewall question (I know, I know...) - Nashtacular Technobabble 2 2006-06-13 11:39 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forums


All times are GMT -5. The time now is 10:42 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2004 - , TheTradersDen.org - All Rights Reserved - Hosted at QuickPacket
no new posts