The Traders' Den  

  The Traders' Den > Where we go to learn ..... > Technobabble
 

Notices

Technobabble Post your general Need for Help questions here.
Lossy or Lossless?
Moderators

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 2011-04-10, 03:42 AM
norbinho norbinho is offline
0.00 KB/0.00 KB/---
 
Join Date: Mar 2008
Sony Vegas Pro 10 - Urgent help needed

hey guys,

hope someone can help me with this problem here. i need urgent help.

rendering only the audio source in wav works perfect, but when i want to render a video to mpeg then every time my pc shuts down a few seconds before the rendering is finished...i googled around a bit and found some informations and also tried them, for example:

http://www.youtube.com/watch?v=MXQewL4_-9c

i also tried starting vegas with the admin account, but still it didn't work.

hope someone can help me, please!!
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #2  
Old 2011-04-10, 04:20 AM
AAR.oner's Avatar
AAR.oner AAR.oner is offline
TTD Staff
1.11 TB/1.41 TB/1.27
 
Join Date: Feb 2005
Location: Appalachia
Re: Sony Vegas Pro 10 - Urgent help needed

what are the specs on the comp yer runnin it on?
__________________
TTD's Gear Lust Forum -- info & reviews on taping gear
The Basics of EQing
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #3  
Old 2011-04-10, 07:49 AM
norbinho norbinho is offline
0.00 KB/0.00 KB/---
 
Join Date: Mar 2008
Re: Sony Vegas Pro 10 - Urgent help needed

Quote:
Originally Posted by AAR.oner View Post
what are the specs on the comp yer runnin it on?
you mean, windows vista, for example?
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #4  
Old 2011-04-10, 07:57 AM
Thulani's Avatar
Thulani Thulani is offline
172.31 GB/208.97 GB/1.21
 
Join Date: Jul 2005
Location: Romania
Re: Sony Vegas Pro 10 - Urgent help needed

He means hardware - CPU, video card, RAM, etc.
__________________
Quote:
Originally Posted by Baloo
They'll ruin him. They'll make a man out of him.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #5  
Old 2011-04-10, 01:18 PM
norbinho norbinho is offline
0.00 KB/0.00 KB/---
 
Join Date: Mar 2008
Re: Sony Vegas Pro 10 - Urgent help needed

i tried rendering the project in another format (avi) now and it worked.

anybody has an idea why it does not work rendering it to mpeg2?
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #6  
Old 2011-04-10, 01:24 PM
mooncusser's Avatar
mooncusser mooncusser is offline
bright ambassador of morning
483.61 GB/1.07 TB/2.27
 
Join Date: Mar 2006
Location: near a man-made island
Re: Sony Vegas Pro 10 - Urgent help needed

have you ever been able to render to mpeg2?
if you were able to do it in the past, you'd do well to consider any changes since then. if some formats work and others do not, that sounds like a possible codec issue.
__________________
(\__/)
(='.'=)
(")_(")

Quote:
Vince Gill:
I just got an award presented to me by a Beatle. Have you had that happen yet, Kanye?
Quote:
Originally Posted by karmakat View Post
Quote:
Originally Posted by jameskg View Post
I knew that was the wrong answer
such is the nature of Gilligan.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #7  
Old 2011-04-10, 01:26 PM
norbinho norbinho is offline
0.00 KB/0.00 KB/---
 
Join Date: Mar 2008
Re: Sony Vegas Pro 10 - Urgent help needed

no, i installed vegas pro 10 recently and now wanted to do my first project with it....so, i never was able to successfully render something to mpeg2

do you know how i could solve this possible codec issue?
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #8  
Old 2011-04-11, 10:32 AM
norbinho norbinho is offline
0.00 KB/0.00 KB/---
 
Join Date: Mar 2008
Re: Sony Vegas Pro 10 - Urgent help needed

Quote:
Originally Posted by Thulani View Post
He means hardware - CPU, video card, RAM, etc.
Betriebssystem
Platform: Windows 7
Version: 6.01.7600
Sprache: German
System Locale: German
Benutzer Locale: German

Prozessor
Klasse: AMD Phenom(tm) 9650 Quad-Core Processor
Bezeichner: AuthenticAMD
Anzahl der Prozessoren: 4

Speicher
Physikalischer Arbeitsspeicher: 3.326,3 MB
Auslagerungsspeicher verf?gbar: 6.650,9 MB
Virtuellerspeicher m?glich: 2.047,8 MB
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #9  
Old 2011-04-14, 11:37 AM
AAR.oner's Avatar
AAR.oner AAR.oner is offline
TTD Staff
1.11 TB/1.41 TB/1.27
 
Join Date: Feb 2005
Location: Appalachia
Re: Sony Vegas Pro 10 - Urgent help needed

i haven't done any editing on a windows machine in years and i've never used Sony Vegas, so i'm not familiar with any specifics...but yer machine seems more than capable of handling the task...shuoldn't be a codec issue as i would assume Vegas installs any necessary codec packs when installing the program suite, and even then yer comp shouldn't be shutting down just cuz of a codec issue

if none of our Vegas users here chime in, ya might try looking/posting over at the Sony Vegas subforum at creativecow...might find some helpful info there:
http://forums.creativecow.net/sonyvegas
__________________
TTD's Gear Lust Forum -- info & reviews on taping gear
The Basics of EQing
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #10  
Old 2011-04-14, 03:11 PM
norbinho norbinho is offline
0.00 KB/0.00 KB/---
 
Join Date: Mar 2008
Re: Sony Vegas Pro 10 - Urgent help needed

Quote:
Originally Posted by AAR.oner View Post
i haven't done any editing on a windows machine in years and i've never used Sony Vegas, so i'm not familiar with any specifics...but yer machine seems more than capable of handling the task...shuoldn't be a codec issue as i would assume Vegas installs any necessary codec packs when installing the program suite, and even then yer comp shouldn't be shutting down just cuz of a codec issue

if none of our Vegas users here chime in, ya might try looking/posting over at the Sony Vegas subforum at creativecow...might find some helpful info there:
http://forums.creativecow.net/sonyvegas
thx for your input, mate...i have done several tests and it seems to be a problem with the RAM...an it specialist friend of mine will check my machine tomorrow then i hopefully know more
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #11  
Old 2011-04-14, 03:35 PM
AAR.oner's Avatar
AAR.oner AAR.oner is offline
TTD Staff
1.11 TB/1.41 TB/1.27
 
Join Date: Feb 2005
Location: Appalachia
Re: Sony Vegas Pro 10 - Urgent help needed

no problem

and yeah, if yer RAM is "going bad" that could definitely cause the shutdowns...otherwise, 3GB of RAM should be plenty to handle the process
__________________
TTD's Gear Lust Forum -- info & reviews on taping gear
The Basics of EQing
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #12  
Old 2011-04-15, 02:24 PM
norbinho norbinho is offline
0.00 KB/0.00 KB/---
 
Join Date: Mar 2008
Re: Sony Vegas Pro 10 - Urgent help needed

problem solved...it was not a hardware error, but a problem with the hard disk
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #13  
Old 2011-04-15, 02:37 PM
AAR.oner's Avatar
AAR.oner AAR.oner is offline
TTD Staff
1.11 TB/1.41 TB/1.27
 
Join Date: Feb 2005
Location: Appalachia
Re: Sony Vegas Pro 10 - Urgent help needed

glad ya got it worked out
__________________
TTD's Gear Lust Forum -- info & reviews on taping gear
The Basics of EQing
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
Reply

The Traders' Den > Where we go to learn ..... > Technobabble

Similar Threads
Thread Forum Replies Last Post
want to get a dvd onto HD & then into sony vegas... - bigwurock Technobabble 16 2009-08-14 12:04 PM
Help needed, Sony .mts to lossless audio. - shmidy Technobabble 7 2009-01-15 02:20 PM
help with 2 cam mix with sony vegas 6 - bigwurock Technobabble 8 2006-04-21 08:52 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forums


All times are GMT -5. The time now is 06:10 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2004 - , TheTradersDen.org - All Rights Reserved - Hosted at QuickPacket
no new posts