The Traders' Den  

  The Traders' Den > Where we go to learn ..... > Technobabble
 

Notices

Technobabble Post your general Need for Help questions here.
Lossy or Lossless?
Moderators

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 2005-05-26, 10:49 PM
Lil Conner
0.00 KB/0.00 KB/---
 
Converting ape>wav>flac

Not really a newbie I was around in the stg days then got out of trading for a while...anyways I'm back into it again and need a refresher. I got a set from someone that was encoded to ape I hate this format so I want to convert to wav then to flac. Here was my method but it didnt work out well...convert ape>wav using dbpoweramp then convert wav>flac using flac frontend. Well I then compared all 3 files md5check sum and heres what I got

ea87368b3923e7a9a018c763590695f9 *01.ape
dfcb75b40532b69ece2edb81f3331ed0 *01.wav
01df67ceb799c049f16cdd9e71ca5aff *01.flac

whats the best way to go about doing this? I used to have a batch file to do this back in the day but I cant find it for the life of me if anyone can help me out with a batch file I'd appreciate it

I do a "bit compare" in foobar and the files come out "No differences in decoded data found"

Last edited by Lil Conner; 2005-05-26 at 11:05 PM.
Edit/Delete Message Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #2  
Old 2005-05-27, 01:06 AM
dorrcoq's Avatar
dorrcoq dorrcoq is offline
Champion of the Silent
TTD VIP
581.53 GB/1.40 TB/2.47
 
Join Date: Nov 2004
Re: Converting ape>wav>flac

I'm pretty sure the best thing for you to do is go directly from APE to FLAC (cutting out the WAV step), using foobar 2000. Look in this forum for Five's tutorial on how to setup the conversion process.
__________________
how can I obey the rule about no sexually explicit posts after seeing Lynne's back?

Quote:
Originally Posted by Rider
I think Gray has all these grand plans and I'm sorry to bring it up when it came down to it he couldn't even sell t-shirts without fucking it up.

"please mind your own fucking business, you Looney cocksucker" - Freezer, 7/12/06
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #3  
Old 2005-05-27, 01:07 AM
dorrcoq's Avatar
dorrcoq dorrcoq is offline
Champion of the Silent
TTD VIP
581.53 GB/1.40 TB/2.47
 
Join Date: Nov 2004
Re: Converting ape>wav>flac

Here is the thread for SHN > FLAC conversion, all you have to do is change SHN to APE in the preferences setups.

http://www.thetradersden.org/forums/...ead.php?t=1112
__________________
how can I obey the rule about no sexually explicit posts after seeing Lynne's back?

Quote:
Originally Posted by Rider
I think Gray has all these grand plans and I'm sorry to bring it up when it came down to it he couldn't even sell t-shirts without fucking it up.

"please mind your own fucking business, you Looney cocksucker" - Freezer, 7/12/06
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #4  
Old 2005-05-27, 03:51 AM
kotti
0.00 KB/0.00 KB/---
 
Re: Converting ape>wav>flac

Nothing weird with the different md5 sums you got. Normal md5 check only compares how the files "look" from the outside. The three files look totally different despite having the exact same music in them, hence the different sums.

You're probably mixing this up with md5 sums created by Shntool. That goes beyond the looks and checks just the uncompressed audio part of the files. It ignores the compression used, tags and all that. Hence, you get identical sums for APE, WAV, SHN, FLAC etc files that have the exact same music in them.

If you use foobar2000 you can use the 'Bit-compare tracks' to check that everything's ok.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #5  
Old 2005-05-27, 04:04 AM
kotti
0.00 KB/0.00 KB/---
 
Re: Converting ape>wav>flac

Personally I use 'Multi frontend' for converting between formats. All you need is the binaries for your 'from' and 'to' formats (e.g. flac.exe and shorten.exe) and THIS little program. Be sure to get that fixed mac.exe from the bottom of the page though if you use APE files.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #6  
Old 2005-05-27, 04:58 AM
spontabmark
0.00 KB/0.00 KB/---
 
Re: Converting ape>wav>flac

i use batchenc
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #7  
Old 2005-05-27, 07:14 PM
Five's Avatar
Five Five is offline
TTD Staff
186.65 GB/588.32 GB/3.15
 
Join Date: Oct 2004
Location: Canada
Re: Converting ape>wav>flac

get TLH
http://thor.prohosting.com/roh0205

it can do the shntool md5s (aka .st5s).

or xAct for mac
__________________
Checksums Demystified EAC Config MakeTorrent WinAmp Config

Modern social theory casts a highly skeptical eye on any declaration that a group of persons is without conflict, and insists, on the contrary, that conflict is natural to groups, and even more, is essential to them. -Patrick Henry
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #8  
Old 2005-05-28, 02:45 PM
uhclem
0.00 KB/0.00 KB/---
 
Re: Converting ape>wav>flac

Quote:
Originally Posted by kotti
Personally I use 'Multi frontend' for converting between formats. All you need is the binaries for your 'from' and 'to' formats (e.g. flac.exe and shorten.exe) and THIS little program. Be sure to get that fixed mac.exe from the bottom of the page though if you use APE files.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
Reply

The Traders' Den > Where we go to learn ..... > Technobabble

Similar Threads
Thread Forum Replies Last Post
Converting .wav to .flac - pauly6 Technobabble 7 2013-06-19 01:02 PM
converting mp3 to flac - david sheppard Technobabble 9 2008-10-17 10:28 AM
converting flac to cd - david sheppard Technobabble 9 2008-05-29 03:49 PM
Converting FLAC-MP3 - pumba Technobabble 5 2005-06-21 10:03 AM
Converting wav to flac - Von Technobabble 17 2005-06-17 10:11 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forums


All times are GMT -5. The time now is 01:50 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2004 - , TheTradersDen.org - All Rights Reserved - Hosted at QuickPacket
no new posts