The Traders' Den  

  The Traders' Den > Where we go to learn ..... > Technobabble
 

Notices

Technobabble Post your general Need for Help questions here.
Lossy or Lossless?
Moderators

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 2009-08-05, 10:46 PM
asdf29 asdf29 is offline
194.53 GB/88.63 GB/0.46
 
Join Date: Apr 2007
Location: austin tx
CDR burning program for Vista

Can someone recommend a tested CDR burning software that works with Vista?

A version of Nero came with a Plextor DVD drive, but it only worked a few times before it failed to recognize my drive. I removed/re-installed and I had the same trip.

I just bought a new cheap Roxio ($30) but I'm afraid to open the box after reading online about incompatability with Vista.

I hate Vista, but it's what I have.

What do you use....with Vista?
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #2  
Old 2009-08-06, 08:52 AM
Aimee Wilbury Aimee Wilbury is offline
97.51 GB/219.10 GB/2.25
 
Join Date: Oct 2007
Re: CDR burning program for Vista

ImgBurn.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #3  
Old 2009-08-06, 09:30 AM
Zepe6sic6's Avatar
Zepe6sic6 Zepe6sic6 is offline
313.54 GB/1.28 TB/4.18
 
Join Date: Aug 2007
Location: Germany
Re: CDR burning program for Vista

I use InfraRecorder.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #4  
Old 2009-08-06, 12:04 PM
dealtadawn's Avatar
dealtadawn dealtadawn is offline
17.78 GB/20.27 GB/1.14
 
Join Date: Nov 2004
Location: Houston, TX
Re: CDR burning program for Vista

Ok, so I have Vista Ultimate. I can burn discs with the Windows Media Center program. I'm sure this is a bad idea, but haven't found anything saying this. Anyone have any info on it?
__________________
Stephanie Dawn

Quote:
Originally Posted by RainDawg
No one is going to insult you for asking a question here....
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #5  
Old 2009-08-06, 12:42 PM
asdf29 asdf29 is offline
194.53 GB/88.63 GB/0.46
 
Join Date: Apr 2007
Location: austin tx
Re: CDR burning program for Vista

I have ImgBurn.....I couldn't figure out how to burn cdr's.

It burns DVD's just fine.

I'm not very tech-smart.

I want a software with integrity, so I can burn CDR's and finally delete harddrive space.

I started getting small pops between tracks with my current freeware, I blame the freeware. I'm using a plextor drive.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #6  
Old 2009-08-06, 10:44 PM
asdf29 asdf29 is offline
194.53 GB/88.63 GB/0.46
 
Join Date: Apr 2007
Location: austin tx
Re: CDR burning program for Vista

Quote:
Originally Posted by Zepe6sic6 View Post
thanks! I downloaded and used InfraRecorder.

Do you know about the "padding data tracks" option?
I understand the concept, but is it a good idea?

I burn/listen to live recordings and I started getting small "pops" between tracks. Trying to get rid of that.

The 1st InfraRecorder burn I made doesn't seem to have the pops.
...so far.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #7  
Old 2009-08-06, 10:48 PM
paddington's Avatar
paddington paddington is offline
please look after this bear
TTD Staff
83.17 GB/882.10 GB/10.61
 
Join Date: Jan 2005
Location: UK
Re: CDR burning program for Vista

Padding the tracks is giving you the pops. It adds zeros and they don't decode to audio.. just noise, in some cases.

also, be sure to burn using the "Disc At Once" method rather than "Track at Once".

Nero works fine with Vista. If it can't see your drive anymore, make sure the OS can see it. Open Device Manager in the System control panel and see if the optical drive (CD/DVD) shows an error. If it appears in the "Computer" window, right click and see if ou can command it to "eject" from there.
__________________
"There are some of these recordings where it is just a whirring, and you cannot hear the music. " - Jimmy Page, 2007 / JUL / 26
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #8  
Old 2009-08-06, 10:52 PM
asdf29 asdf29 is offline
194.53 GB/88.63 GB/0.46
 
Join Date: Apr 2007
Location: austin tx
Re: CDR burning program for Vista

Quote:
Originally Posted by jameskg View Post
Padding the tracks is giving you the pops. It adds zeros and they don't decode to audio.. just noise, in some cases.

also, be sure to burn using the "Disc At Once" method rather than "Track at Once".

Nero works fine with Vista. If it can't see your drive anymore, make sure the OS can see it. Open Device Manager in the System control panel and see if the optical drive (CD/DVD) shows an error.
thanks! i didn't trust that "padding tracks" option.

I'll disable that.

I am very familiar with DAO.

Thanks for the Nero/OS tip. That shit drove me crazy, and I removed the program and boxed it in the closet. I remember googling this problem and finding similiar complaints.

Hoping this InfraRecorder works & keeps working...gotta free some HD space!
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #9  
Old 2009-08-10, 01:52 PM
asdf29 asdf29 is offline
194.53 GB/88.63 GB/0.46
 
Join Date: Apr 2007
Location: austin tx
Re: CDR burning program for Vista

I had 2 great error-free burns with InfraRecorder.

Now, InfraRecorder isn't burning my discs.

When I click "burn", it almost immediately says "Operation Completed" yet nothing has happened. I tried numerous blanks, it does nothing.

I uninstalled/reinstalled and nothing happened.
Device Manager (and InfraRecorder) "sees" the drive ok.

Has this happened to anyone?
Any other trusted Audio burning programs (VISTA compatable)?
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #10  
Old 2009-08-12, 01:47 AM
Five's Avatar
Five Five is offline
TTD Staff
186.65 GB/588.32 GB/3.15
 
Join Date: Oct 2004
Location: Canada
Re: CDR burning program for Vista

I would go back to imgburn... I think the clicks are caused by sector boundary errors. you can test for these using TLH ... let us know how it goes for ya.
__________________
Checksums Demystified EAC Config MakeTorrent WinAmp Config

Modern social theory casts a highly skeptical eye on any declaration that a group of persons is without conflict, and insists, on the contrary, that conflict is natural to groups, and even more, is essential to them. -Patrick Henry
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #11  
Old 2009-08-13, 07:19 PM
Aimee Wilbury Aimee Wilbury is offline
97.51 GB/219.10 GB/2.25
 
Join Date: Oct 2007
Re: CDR burning program for Vista

Quote:
Originally Posted by asdf29 View Post
I have ImgBurn.....I couldn't figure out how to burn cdr's..
http://guides.imgburn.com/
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #12  
Old 2009-08-19, 09:44 PM
asdf29 asdf29 is offline
194.53 GB/88.63 GB/0.46
 
Join Date: Apr 2007
Location: austin tx
Re: CDR burning program for Vista

I just tried Roxio (had to install a patch for it to see my plextor drive).

I am still getting small pops between tracks. Not between every track, but occaionally. I used to never get this.

There is not a "padding" option in Roxio.

I'm thinking maybe it's my drive?

In the meantime, I'm monkeying with all kinds of solutions.
Guess I'll try ImgBurn again (create a cue file).

Until I figure it out, thought I'd say something here...
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #13  
Old 2010-02-12, 01:21 PM
Drgiggles1's Avatar
Drgiggles1 Drgiggles1 is offline
855.45 GB/2.86 TB/3.42
 
Join Date: Dec 2008
Location: Pocono Mountains
Re: CDR burning program for Vista

Quote:
Originally Posted by jameskg View Post
Padding the tracks is giving you the pops. It adds zeros and they don't decode to audio.. just noise, in some cases.

also, be sure to burn using the "Disc At Once" method rather than "Track at Once".

Nero works fine with Vista. If it can't see your drive anymore, make sure the OS can see it. Open Device Manager in the System control panel and see if the optical drive (CD/DVD) shows an error. If it appears in the "Computer" window, right click and see if ou can command it to "eject" from there.
I am curious if Session At Once is acceptable ?
__________________
"Schoeps Schmoeps!!!
(I don't hate Schoeps mics, just the snobs who foolishly believe excellent recordings can't be made without them.)" Falconidave
Mics: CA-14 (o,c,o)
Remote Power: CA-9100 pre-amp, CA-UBB battery box
Recorders: Sony PCM-M10, Tascam DR-2d
Cable/s: custom 6" GAKables Mini Starquad
Batteries: Maha 9.6V Imedion, Maha Powerex 2700 mAh
Chargers: Maha MH-C9000, MAHA MH-C490F
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
Reply

The Traders' Den > Where we go to learn ..... > Technobabble

Similar Threads
Thread Forum Replies Last Post
burning audio CDR's with Vista (and free softwares?) - asdf29 Technobabble 0 2009-07-14 03:55 AM
iso free dvd burning program.... - bigwurock Technobabble 15 2009-04-07 07:24 AM
FLACs > CD-R in Vista? - uninvited94 Technobabble 4 2008-06-17 11:34 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forums


All times are GMT -5. The time now is 09:30 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2004 - , TheTradersDen.org - All Rights Reserved - Hosted at QuickPacket
no new posts