The Traders' Den  

  The Traders' Den > Where we go to learn ..... > Technobabble
 

Notices

Technobabble Post your general Need for Help questions here.
Lossy or Lossless?
Moderators

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 2008-09-03, 08:02 PM
Sparkalounger Sparkalounger is offline
237.63 GB/159.63 GB/0.67
 
Join Date: Aug 2008
Location: United States
Question Help with firewall

Is there anyone familiar with the Windows Vista operating system who is patient enough to help me figure out why I am still behind a firewall? I am computer technology challenged, so I need someone who will walk me thru step by step. I'd love to be a seeder, but right now all I can be is a leecher...
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #2  
Old 2008-09-03, 08:12 PM
direwolf-pgh's Avatar
direwolf-pgh direwolf-pgh is offline
On the Beach
666.18 GB/1.29 TB/1.99
 
Join Date: Dec 2005
Location: down in the basement
Re: Help with firewall

spill your guts.. where are you stuck? and what equipment do you have.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #3  
Old 2008-09-03, 08:17 PM
Sparkalounger Sparkalounger is offline
237.63 GB/159.63 GB/0.67
 
Join Date: Aug 2008
Location: United States
Re: Help with firewall

THANK YOU!!!!! But.........I'm warning you right off the bat, I'm DUMB when it comes to this stuff LOL

I have a HP Pavillion desktop
I have Windows Vista
I have DSL thru my phone company
I do not appear to have a separate router (all I have is the gray box the phone company sent me that says "Actiontec...54 Mbps Wireless DSL Gateway"
I have AVG virus protection
I use Nero 8

what else can I tell you?
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #4  
Old 2008-09-03, 08:19 PM
direwolf-pgh's Avatar
direwolf-pgh direwolf-pgh is offline
On the Beach
666.18 GB/1.29 TB/1.99
 
Join Date: Dec 2005
Location: down in the basement
Re: Help with firewall

Quote:
Originally Posted by Sparkalounger View Post
THANK YOU!!!!! But.........I'm warning you right off the bat, I'm DUMB when it comes to this stuff LOL
thats ok .. im certifiably insane.. we'll do just fine together

tell me what actions you have taken regarding this firewall issue .. config-wise

and make certain you've read this stickie
http://www.thetradersden.org/forums/...ad.php?t=42590

Last edited by direwolf-pgh; 2008-09-03 at 08:24 PM.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #5  
Old 2008-09-03, 08:32 PM
Sparkalounger Sparkalounger is offline
237.63 GB/159.63 GB/0.67
 
Join Date: Aug 2008
Location: United States
Re: Help with firewall

I did go to that site and I got this message:

If you get the following message, then you are firewalled:
Error: I could not see your service on xxx.xxx.xxx.xxx on port (yyyy)
Reason: Connection timed out


I tried going to my Control Panel>Windows Firewall>change settings>off>apply>ok

I rebooted and I was still coming up as firewalled, so I went back to canyousee me and got the same message. After that, I went back and turned my firewall back on, figuring if I didn't correctly take it off, I didn't want to make my computer vulnerable...
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #6  
Old 2008-09-03, 08:36 PM
direwolf-pgh's Avatar
direwolf-pgh direwolf-pgh is offline
On the Beach
666.18 GB/1.29 TB/1.99
 
Join Date: Dec 2005
Location: down in the basement
Re: Help with firewall

keep the firewall software on for now. I need the model # of the Actiontec thing.

its your router/gateway device.. then Im going to send you to another FAQ yea !
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #7  
Old 2008-09-03, 08:40 PM
Sparkalounger Sparkalounger is offline
237.63 GB/159.63 GB/0.67
 
Join Date: Aug 2008
Location: United States
Re: Help with firewall

model # GT704-WG
F/W:3.130.1.0.6.1


is what it says-now someone told me that that was not my router, only a cable modem thing. I'm SOOOO confused lol


Quote:
Originally Posted by direwolf-pgh View Post
keep the firewall software on for now. I need the model # of the Actiontec thing.

its your router/gateway device.. then Im going to send you to another FAQ yea !
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #8  
Old 2008-09-03, 08:45 PM
direwolf-pgh's Avatar
direwolf-pgh direwolf-pgh is offline
On the Beach
666.18 GB/1.29 TB/1.99
 
Join Date: Dec 2005
Location: down in the basement
Re: Help with firewall

you are the proud owner of an Actiontec GT704-WG router!
you need this FAQ..you may not understand one damn word..but you need it. it is your destiny.
http://www.portforward.com/english/r...G/Utorrent.htm

that link is for configuring utorrent..if you use a different torrent client.. choose from the list here
http://www.portforward.com/english/r...04-WGindex.htm
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #9  
Old 2008-09-03, 08:54 PM
Sparkalounger Sparkalounger is offline
237.63 GB/159.63 GB/0.67
 
Join Date: Aug 2008
Location: United States
Re: Help with firewall

ok, it is askign me for the router IP address. Is that the same as my computer IP address?
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #10  
Old 2008-09-03, 08:58 PM
direwolf-pgh's Avatar
direwolf-pgh direwolf-pgh is offline
On the Beach
666.18 GB/1.29 TB/1.99
 
Join Date: Dec 2005
Location: down in the basement
Re: Help with firewall

to find your IP address in Vista
http://www.itc.virginia.edu/network/....html#winvista

Write or print this info out (in this case the gateway/router IP is what you are currently after)

your computer receives its IP address from the Actiontec router. Every network device (node) has it's own unique IP address.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #11  
Old 2008-09-03, 09:07 PM
Sparkalounger Sparkalounger is offline
237.63 GB/159.63 GB/0.67
 
Join Date: Aug 2008
Location: United States
Re: Help with firewall

ok, I'm done with that part! Now I should....?
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #12  
Old 2008-09-03, 09:10 PM
direwolf-pgh's Avatar
direwolf-pgh direwolf-pgh is offline
On the Beach
666.18 GB/1.29 TB/1.99
 
Join Date: Dec 2005
Location: down in the basement
Re: Help with firewall

for those of you just wondering when I'm going to tell him about static routing..I'm not.
The Actiontec routers auto-map ports with computer name..neat huh?!

I'd also like to point out that my new buddy, Sparkalounger, has not read one single FAQ on this site..
some of you might think that is kinda weak..and it is.. but since he is my new buddy - its all good.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #13  
Old 2008-09-03, 09:16 PM
Sparkalounger Sparkalounger is offline
237.63 GB/159.63 GB/0.67
 
Join Date: Aug 2008
Location: United States
Re: Help with firewall

OK, first of all, your new buddy Sparkalounger is a SHE, not a he. Second of all, I have too read some of the FAQs on here (not all, I admit, but I have perused them). I said in my very first post, I'm dumb about this stuff and I needed someone to walk me thru this step by step. The last person who helped me told me I didn't HAVE a router, so that kind of threw me off. I had been on that port forward website before, but couldn't find my actiontec thingy on it, and that's when someone told me "that's not a router, thats a DSL modem"...

I appreciate the help you have given me so far. Please don't feel that you have to keep helping me, I don't want to waste your evening on my computer problems, I'm sure you have better things to do
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #14  
Old 2008-09-03, 09:22 PM
direwolf-pgh's Avatar
direwolf-pgh direwolf-pgh is offline
On the Beach
666.18 GB/1.29 TB/1.99
 
Join Date: Dec 2005
Location: down in the basement
Re: Help with firewall

wait come back !
You are not dumb with this stuff.. there is no reason in the world that you should know any of this stuff.. this is nerd stuff.. and you sound like a normal person.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #15  
Old 2008-09-03, 09:24 PM
Sparkalounger Sparkalounger is offline
237.63 GB/159.63 GB/0.67
 
Join Date: Aug 2008
Location: United States
Re: Help with firewall

oh, I didn't leave. I've just been going thru the FAQs to see if I missed something, and nope, I still don't get it LOL

wait, I just saw this "I can help.. honest! and my new buddy is a SHE.. I like women too ..honest!", I have to admit, that made me LMAO!
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
Reply

The Traders' Den > Where we go to learn ..... > Technobabble

Similar Threads
Thread Forum Replies Last Post
firewall ? - willipie Technobabble 1 2006-12-13 12:25 PM
FIREWALL - MattyJoe Technobabble 3 2006-09-18 09:54 PM
The firewall that cant be put out - Phish Phood Technobabble 4 2006-08-23 08:33 PM
firewall out of nowhere - Sugarkane Technobabble 5 2006-05-02 05:37 PM
Firewall? - blaznphish Technobabble 3 2006-04-06 02:00 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forums


All times are GMT -5. The time now is 12:54 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2004 - , TheTradersDen.org - All Rights Reserved - Hosted at QuickPacket
no new posts