The Traders' Den  

  The Traders' Den > Where we go to learn ..... > Technobabble
 

Notices

Technobabble Post your general Need for Help questions here.
Lossy or Lossless?
Moderators

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 2007-12-14, 07:10 PM
Salva Veritate Salva Veritate is offline
26.24 GB/99.83 GB/3.81
 
Join Date: Feb 2007
DVD is different filesize when I run it through TMPGEnc

I was unable to import a PAL DVD using TMPGEnc's Source Wizard, so I just copied the VOB files to my desktop. The original files combine to make 4.35 GB or so (full DVD), but when I copied them to TMPGEnc, they were only like 2.9 GB. Am I losing quality or just filesize? I have to have an explanation, because this format didn't play for a guy I traded it to, so I have to re-send a copy, and he's going to notice a 1.5 GB filesize reduction on the disc.
__________________
Rage Against the Machine list:

http://db.etree.org/salva%20veritate

Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #2  
Old 2007-12-14, 10:15 PM
KoolKat's Avatar
KoolKat KoolKat is offline
Video Guru
49.89 GB/89.01 GB/1.78
 
Join Date: Dec 2004
Location: On A Shelf Near You
Re: DVD is different filesize when I run it through TMPGEnc

Why was you unable to import?
& TmpgEnc is an encoder........what was it you wanted to do.Re-author?
Then import to Tmpg DvD Author & click.You don't even have to create a menu if you do not wish.

Also ,when you say that this format didnt play for the person......why?
Does it play for you?

K_K

Last edited by KoolKat; 2007-12-14 at 10:24 PM.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #3  
Old 2007-12-14, 10:24 PM
Salva Veritate Salva Veritate is offline
26.24 GB/99.83 GB/3.81
 
Join Date: Feb 2007
Re: DVD is different filesize when I run it through TMPGEnc

(I am using TMPGEnc DVD Author btw) I dunno why it won't import....it just stops at 0%. The program doesn't freeze up, it imports other DVDs just fine, it just....stops.
__________________
Rage Against the Machine list:

http://db.etree.org/salva%20veritate

Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #4  
Old 2007-12-14, 10:28 PM
KoolKat's Avatar
KoolKat KoolKat is offline
Video Guru
49.89 GB/89.01 GB/1.78
 
Join Date: Dec 2004
Location: On A Shelf Near You
Re: DVD is different filesize when I run it through TMPGEnc

OK ,search for a proggy called G-Spot(its free).Put the 1st large sized VOB in it ,take a screenie & let me see it

K_K

(You might try changing the extention of the VOB to mpg & see if they import)
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #5  
Old 2007-12-14, 10:47 PM
Salva Veritate Salva Veritate is offline
26.24 GB/99.83 GB/3.81
 
Join Date: Feb 2007
Re: DVD is different filesize when I run it through TMPGEnc

I can import it just fine by dragging the VOB files in...I said it wouldn't import using the Source Wizard. The question is whether the file size is relevant to quality. I think the trader might have artificially increased the filesize to fit the DVD exactly.

__________________
Rage Against the Machine list:

http://db.etree.org/salva%20veritate

Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #6  
Old 2007-12-14, 10:57 PM
KoolKat's Avatar
KoolKat KoolKat is offline
Video Guru
49.89 GB/89.01 GB/1.78
 
Join Date: Dec 2004
Location: On A Shelf Near You
Re: DVD is different filesize when I run it through TMPGEnc

Well that seems ok

Yes there may be a false reading in the header of the VOBs that is confusing Tmpg.
Are you sure your version of Tmpg takes AC3 audio....thats a possibility.

As a quick fix ,and to see if i'm right with mastering errors ,try this.
Go get the latest version of DvD2One from their site.You'll get a 30 day fully functioned trial.Its plain to use,real easy.

Use that ...at the end it will tell you if it found any mastering errors.If it did it will fix them for you.

K_K

(you'll obviously be using all the files.The Ifos,bups etc...as a VIDEO_TS folder when you use it).

Last edited by KoolKat; 2007-12-14 at 11:06 PM.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #7  
Old 2007-12-14, 11:26 PM
Salva Veritate Salva Veritate is offline
26.24 GB/99.83 GB/3.81
 
Join Date: Feb 2007
Re: DVD is different filesize when I run it through TMPGEnc

Well, now it runs fine through TMPGEnc (thanks), but the filesize is still 2.9 GB, which leads me back to my original question: is this the same quality?
__________________
Rage Against the Machine list:

http://db.etree.org/salva%20veritate

Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #8  
Old 2007-12-14, 11:38 PM
KoolKat's Avatar
KoolKat KoolKat is offline
Video Guru
49.89 GB/89.01 GB/1.78
 
Join Date: Dec 2004
Location: On A Shelf Near You
Re: DVD is different filesize when I run it through TMPGEnc

Quote:
Originally Posted by Salva Veritate View Post
Well, now it runs fine through TMPGEnc (thanks), but the filesize is still 2.9 GB, which leads me back to my original question: is this the same quality?
How bizarre...well its in now.

OK ,as Tmpg Authoring proggy does not re-encode video(unless you ask it to ...preference settings) you will not be changing the quality ,you are just making the ifos.
Strange how it is saying 2.9 though.I feel something is amiss.
I would check the content after...you could still use DvD2One on the original TS folder to see if it fixed any errors.

Glad you're sorted anyway.

K_K
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #9  
Old 2007-12-15, 01:11 PM
pawel's Avatar
pawel pawel is offline
Lockout here
369.86 GB/672.37 GB/1.82
 
Join Date: Dec 2004
Location: Poland
Re: DVD is different filesize when I run it through TMPGEnc

Quote:
Originally Posted by KoolKat View Post
OK ,as Tmpg Authoring proggy does not re-encode video(unless you ask it to ...preference settings)
It always does. It's clearly stated in the help file.

Never mind. My suggestion is to demux VOBs in ProjectX or PVAInstrumento as both may report audio and video errors.

I had once such problem with erroneous DVB capture - any tool I used stopped at half of the stream. If your video comes from Inabsentia then no wonder, lol
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #10  
Old 2007-12-20, 04:18 AM
tgunn2760's Avatar
tgunn2760 tgunn2760 is offline
1.12 TB/1.19 TB/1.06
 
Join Date: Sep 2006
Location: Canada, eh?
Re: DVD is different filesize when I run it through TMPGEnc

I would check the preferences tab in the authoring program, is the output selected DVD files or something else, compressed?
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
Reply

The Traders' Den > Where we go to learn ..... > Technobabble

Similar Threads
Thread Forum Replies Last Post
Re-encode AC3 to LPCM using TMPGenc - vladsmythe Technobabble 21 2008-05-19 12:23 PM
Does TMPGEnc DVD Author 3 Re-encode? - dustyvalentino Technobabble 3 2008-03-27 11:09 PM
TMPGEnc dvd author menu question - ccrider895 Technobabble 16 2007-11-24 10:59 AM
Extracting from a DVD with TMPGenc DVD Author Pro - greenie44 Technobabble 3 2006-12-13 12:34 PM
TMPGENC Splitting question - solved - Syco54645 Technobabble 0 2006-03-08 11:13 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forums


All times are GMT -5. The time now is 05:16 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2004 - , TheTradersDen.org - All Rights Reserved - Hosted at QuickPacket
no new posts