The Traders' Den  

  The Traders' Den > Where we go to learn ..... > Technobabble
 

Notices

Technobabble Post your general Need for Help questions here.
Lossy or Lossless?
Moderators

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 2007-06-22, 04:54 PM
Zem
0.00 KB/0.00 KB/---
 
Question Okay to upload an analog master recording?

I have copied an analog recording into my hard drive through the Soundblaster Live! soundcard. The recording is of a bar band I made with a double ensemble microphone plugged into my stereo tuner/cassette player.

From what I've read in the archived threads, there doesn't seem to be a rule against uploading torrents that originated from analogs.. I just wanted to make sure I'm following the rules. Would it be allowable for me to upload this show?
Edit/Delete Message Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #2  
Old 2007-06-22, 04:59 PM
U2Lynne's Avatar
U2Lynne U2Lynne is offline
TTD Staff
471.57 GB/2.01 TB/4.37
 
Join Date: Oct 2004
Location: California
Re: Okay to upload an analog master recording?

Sure it's allowable. Just make sure you write out a text file that includes as much information that you know about the source/lineage of the show. It sounds like you already looked through our Audio BitTorrent Seeding Policy and Seeding Guide, so I won't reitterate that. If you need further help, just post back in this thread.
__________________
Five's Checksums Demystified - everything and anything you want to know about checksums
On a Mac? Get XLD to rip your CDs. Please see this guide - X Lossless Decoder (XLD): How to create flawless CD rips on Mac OS X

TTD GoFundMe Campaign

Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #3  
Old 2007-06-22, 05:00 PM
GRC's Avatar
GRC GRC is offline
Trader since 1980
1.86 TB/1.37 TB/0.73
 
Join Date: Jun 2007
Location: UK
Re: Okay to upload an analog master recording?

Just take a look at the torrents... Zep from 1970, Thin Lizzy from 1973/4, Pink Floyd from 1970, a multitude of others from the early 1970s - there's no way that these are digital masters. Upload away, as far as I can see - unless a mod corrects me.

Regards, Graham
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #4  
Old 2007-06-22, 09:24 PM
paddington's Avatar
paddington paddington is offline
please look after this bear
TTD Staff
83.17 GB/882.10 GB/10.61
 
Join Date: Jan 2005
Location: UK
Re: Okay to upload an analog master recording?

Analog is where it's at, man
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #5  
Old 2007-06-25, 12:26 AM
Zem
0.00 KB/0.00 KB/---
 
Re: Okay to upload an analog master recording?

Quote:
Originally Posted by U2Lynne
<snip>It sounds like you already looked through our Audio Seeding Policy and Seeding Guide, so I won't reitterate that. If you need further help, just post back in this thread.
I read through the audio rules and everything seems to be in order. Rule #2 speaks of gaps between tracks. I have 2 little dropouts in the encore and a tape flip in two songs, but no gaps between songs... Although, since they oddly dedicated a lot of songs to people before starting the songs and said their full names, I will need to edit out the names to protect the privacy of the dedicatees. I'll use CDWav so it should sound seamless. Hope this is okay.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #6  
Old 2007-06-25, 02:38 AM
paddington's Avatar
paddington paddington is offline
please look after this bear
TTD Staff
83.17 GB/882.10 GB/10.61
 
Join Date: Jan 2005
Location: UK
Re: Okay to upload an analog master recording?

The gaps between the tracks thing is more about SBEs created when you don't cut the tracks on CD sectors. It's a technical thing, unrelated to the audio source's imperfections.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #7  
Old 2007-06-25, 10:17 AM
U2Lynne's Avatar
U2Lynne U2Lynne is offline
TTD Staff
471.57 GB/2.01 TB/4.37
 
Join Date: Oct 2004
Location: California
Re: Okay to upload an analog master recording?

^^ what he said.

The gaps we don't want are either SBEs introduced because the tracks weren't cut on sector boundaries, or gaps that are introduced when someone goes from mp3>wav (in which case we don't want the show here anyway). Dropouts are just life. It's usually nice to note them in the text file so you don't get a bunch of people asking about them in the thread. And, you should also mention that you edited out the full names, again so that it doesn't get brought up in the thread. Oh, and also just because a good text file is a good idea.
__________________
Five's Checksums Demystified - everything and anything you want to know about checksums
On a Mac? Get XLD to rip your CDs. Please see this guide - X Lossless Decoder (XLD): How to create flawless CD rips on Mac OS X

TTD GoFundMe Campaign

Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #8  
Old 2007-07-13, 03:53 PM
Zem
0.00 KB/0.00 KB/---
 
Flac fingerprint

I am ready to upload the torrent, and I hope everything goes well with Azureus. Just one sticking point. I don't know how to make a flacprint. I have clicked on the Fingerprint button in Flac 1.7.1 Free Edition both before and after encoding the wav files. I create the txt file but there's no text in either file.

How do I make a flac fingerprint? I'm working in windows 98.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #9  
Old 2007-07-13, 05:12 PM
paddington's Avatar
paddington paddington is offline
please look after this bear
TTD Staff
83.17 GB/882.10 GB/10.61
 
Join Date: Jan 2005
Location: UK
Re: Flac fingerprint

Quote:
Originally Posted by Zem
I am ready to upload the torrent, and I hope everything goes well with Azureus. Just one sticking point. I don't know how to make a flacprint. I have clicked on the Fingerprint button in Flac 1.7.1 Free Edition both before and after encoding the wav files. I create the txt file but there's no text in either file.

How do I make a flac fingerprint? I'm working in windows 98.

you have teh right idea, but I think you may be forgetting to reload the FLACs and are trying to FFP the .wav files you encoded?

1) no need to click the fingerprint button before you encode the wavs to flac. there's nothing to FFP yet.

2) once you encode the wavs to flacs, clear the little file window to get the wavs out and put in just the FLACs.

3) once the flacs (all of them, in order) are in the window without the wavs, THEN click the FFP button and name teh .txt file.

It think that'll do it for you.
__________________
"There are some of these recordings where it is just a whirring, and you cannot hear the music. " - Jimmy Page, 2007 / JUL / 26
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #10  
Old 2007-07-13, 07:04 PM
Zem
0.00 KB/0.00 KB/---
 
Re: Okay to upload an analog master recording?

So easy--thanks!
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #11  
Old 2007-07-14, 12:07 AM
paddington's Avatar
paddington paddington is offline
please look after this bear
TTD Staff
83.17 GB/882.10 GB/10.61
 
Join Date: Jan 2005
Location: UK
Re: Okay to upload an analog master recording?

what are we uploading? better be good!
__________________
"There are some of these recordings where it is just a whirring, and you cannot hear the music. " - Jimmy Page, 2007 / JUL / 26
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #12  
Old 2007-07-14, 02:34 AM
dcbullet's Avatar
dcbullet dcbullet is offline
Anti-Temperance League
TTD Staff
68.39 GB/422.37 GB/6.18
 
Join Date: Nov 2004
Location: San Diego, CA
Re: Okay to upload an analog master recording?

Loverboy cover band.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #13  
Old 2007-07-14, 02:56 AM
paddington's Avatar
paddington paddington is offline
please look after this bear
TTD Staff
83.17 GB/882.10 GB/10.61
 
Join Date: Jan 2005
Location: UK
Re: Okay to upload an analog master recording?

as long as it's not Quarterflash in @ Portland High in 1978
__________________
"There are some of these recordings where it is just a whirring, and you cannot hear the music. " - Jimmy Page, 2007 / JUL / 26
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #14  
Old 2007-07-14, 11:09 PM
Zem
0.00 KB/0.00 KB/---
 
Re: Okay to upload an analog master recording?

My torrent thread is the Voodoo Birds one. I'm trying to seed it now. Azureus has placed the torrent in the seeding window and it says "1st Priority," with the blue face that tells me I'm not connected to any peers (ahem, hint). Availability is 1.0 and Downloaded is 100%. Uploaded = 0.0KB. And I'm listed as the seeder in the thread. So I'm assuming everything is OK. Enjoy!
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #15  
Old 2007-07-16, 03:28 PM
jezhead's Avatar
jezhead jezhead is offline
2.24 TB/2.01 TB/0.90
 
Join Date: Mar 2007
Re: Okay to upload an analog master recording?

Lynn is always ready to help, what an amazing woman!!
__________________
Wanna trade? PM me, over 10,000 shows and counting
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
Reply

The Traders' Den > Where we go to learn ..... > Technobabble


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forums


All times are GMT -5. The time now is 07:57 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2004 - , TheTradersDen.org - All Rights Reserved - Hosted at QuickPacket
no new posts