The Traders' Den  

  The Traders' Den > Where we go to learn ..... > Technobabble
 

Notices

Technobabble Post your general Need for Help questions here.
Lossy or Lossless?
Moderators

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 2006-10-20, 10:15 AM
wolf_in's Avatar
wolf_in wolf_in is offline
538.57 GB/237.45 GB/0.44
 
Join Date: Jan 2006
encode ing from wav to flac

i am encocodeing these files and i have used flac fronted and little helper they both tell me that i am skipping unknown sub chunk can any one explain what this is all about.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #2  
Old 2006-10-20, 10:38 AM
U2Lynne's Avatar
U2Lynne U2Lynne is offline
TTD Staff
471.57 GB/2.01 TB/4.37
 
Join Date: Oct 2004
Location: California
Re: encode ing from wav to flac

Hmmmm, never heard that one.

Are these wavs you ripped from a CD? Or is it a show you have on your computer that you already cut into wavs (on Sector Boundaries, right) and now what to convert to flac?
__________________
Five's Checksums Demystified - everything and anything you want to know about checksums
On a Mac? Get XLD to rip your CDs. Please see this guide - X Lossless Decoder (XLD): How to create flawless CD rips on Mac OS X

TTD GoFundMe Campaign

Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #3  
Old 2006-10-20, 10:43 AM
wolf_in's Avatar
wolf_in wolf_in is offline
538.57 GB/237.45 GB/0.44
 
Join Date: Jan 2006
Re: encode ing from wav to flac

yes i ripped the cd with eac and then tracked it with soundforge i did the same thing with the del mccoury show as i did with this one
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #4  
Old 2006-10-20, 10:46 AM
wolf_in's Avatar
wolf_in wolf_in is offline
538.57 GB/237.45 GB/0.44
 
Join Date: Jan 2006
Re: encode ing from wav to flac

i will do it again and copy the report so you can see what i am talking about. i have never had this problem before
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #5  
Old 2006-10-20, 04:00 PM
Five's Avatar
Five Five is offline
TTD Staff
186.65 GB/588.32 GB/3.15
 
Join Date: Oct 2004
Location: Canada
Re: encode ing from wav to flac

I know what that is. Programs like soundforge write stuff into WAV headers that is "non-canonical". flac.exe strips this stuff automatically upon encoding (which is a good thing).

did you check for SBEs? Is your EAC in secure mode and are your offsets correct?
__________________
Checksums Demystified EAC Config MakeTorrent WinAmp Config

Modern social theory casts a highly skeptical eye on any declaration that a group of persons is without conflict, and insists, on the contrary, that conflict is natural to groups, and even more, is essential to them. -Patrick Henry
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
Reply

The Traders' Den > Where we go to learn ..... > Technobabble

Similar Threads
Thread Forum Replies Last Post
Re-encode AC3 to LPCM using TMPGenc - vladsmythe Technobabble 21 2008-05-19 12:23 PM
Does TMPGEnc DVD Author 3 Re-encode? - dustyvalentino Technobabble 3 2008-03-27 11:09 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forums


All times are GMT -5. The time now is 02:09 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2004 - , TheTradersDen.org - All Rights Reserved - Hosted at QuickPacket
no new posts