The Traders' Den  

  The Traders' Den > Where we go to learn ..... > Technobabble
 

Notices

Technobabble Post your general Need for Help questions here.
Lossy or Lossless?
Moderators

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 2005-08-02, 12:52 AM
irishcrazy2005's Avatar
irishcrazy2005 irishcrazy2005 is offline
Yeah, that's a zebra donkey
110.97 GB/130.20 GB/1.17
 
Join Date: Nov 2004
Location: Berkeley, CA
Multi-channel input

Okay, this is for those of you who are familiar with DVD-Audio and analog multi-channel input.

I just got a new DVD player which plays DVD-A. So far I have two DVD-A's. The first is a 24-bit, 96kHz Dave Matthews Band recording. This is simply a high-res stereo recording. The second is also a high-res DMB recording, but it is a full 5.1 channels in 24/96 audio. I have listened to the first one, but not the second one yet.

Here is my question: is there any way to get my subwoofer to work with the stereo recording? When I play regular CDs through my receiver (over the digital coax), the sub still gets a signal even though the recording is stereo. When I play the stereo DVD-A disc, either over the digital coax or through the analog multi-channel inputs, I only get sound out of the front two speakers. I'm about to burn off the other one and see how it plays over the multi-in. Thanks for any help in advance.

-Phil
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #2  
Old 2005-08-02, 06:06 AM
4candles 4candles is offline
6.36 GB/18.25 GB/2.87
 
Join Date: Nov 2004
Re: Multi-channel input

I've no experience myself (I only own a "normal" stereo hi-fi), but typing the phrase "bass management" into google will tell you about the issue. e.g.

http://www.dvd-a.dk/start.php?page=P4
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #3  
Old 2005-08-02, 01:10 PM
irishcrazy2005's Avatar
irishcrazy2005 irishcrazy2005 is offline
Yeah, that's a zebra donkey
110.97 GB/130.20 GB/1.17
 
Join Date: Nov 2004
Location: Berkeley, CA
Re: Multi-channel input

Thanks for the link, that was very interesting. I have the exact setup that it was talking about (a pretty decent system, but still a home-theater-in-a-box).

In other news, I somehow managed to get my subwoofer to start giving me output from the DVD-A disc. I don't know how I did this, all I know is that it was from fooling in the settings of the DVD player.

-Phil
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
Reply

The Traders' Den > Where we go to learn ..... > Technobabble

Similar Threads
Thread Forum Replies Last Post
Edirol R-09 mic input fragile - becks dark Technobabble 4 2008-02-07 08:42 PM
DAT to Mac - Can I use a Firewire input? - pagekeys Technobabble 1 2006-12-22 06:18 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forums


All times are GMT -5. The time now is 03:33 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2004 - , TheTradersDen.org - All Rights Reserved - Hosted at QuickPacket
no new posts