The Traders' Den  

  The Traders' Den > Where we go to learn ..... > Technobabble
 

Notices

Technobabble Post your general Need for Help questions here.
Lossy or Lossless?
Moderators

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 2010-12-26, 08:09 PM
PG1Tapes PG1Tapes is offline
235.30 GB/228.10 GB/0.97
 
Join Date: Dec 2010
Location: Maryland
Convert to SHN?

I've been trying to make some of my masters into SHN. However, I can't seem to find anything that will let me do this. Can any of you guys point me in the right direction?
__________________
"If the words 'life, liberty, and the pursuit of happiness' don't include the right to experiment with your own consciousness, then the Declaration of Independence isn't worth the hemp it was written on." - Terence McKenna
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #2  
Old 2010-12-26, 09:41 PM
showtaper's Avatar
showtaper showtaper is offline
304.10 GB/469.31 GB/1.54
 
Join Date: Jul 2005
Re: Convert to SHN?

Quote:
Originally Posted by PG1Tapes View Post
I've been trying to make some of my masters into SHN. However, I can't seem to find anything that will let me do this. Can any of you guys point me in the right direction?
About 10 seconds with yahoo......

http://www.softlist.net/program/shor...-download.html
http://www.files32.com/Shorten--32-bit--i54893.asp
http://www.etree.org/shnutils/shntool/
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #3  
Old 2010-12-26, 10:11 PM
Teembo Teembo is offline
197.75 GB/207.08 GB/1.05
 
Join Date: May 2006
Location: Malibu
Re: Convert to SHN?

Why would you want to? Go with FLAC instead. Much better choice, IMHO. Also, I'm not sure that SHNs allow tags but FLAC does.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #4  
Old 2010-12-26, 10:12 PM
rspencer's Avatar
rspencer rspencer is offline
TTD Hoarder
TTD Staff
262.05 GB/271.31 GB/1.04
 
Join Date: Oct 2007
Location: the outer limits
Re: Convert to SHN?

Traders Little Helper will do it. But why would you want to?

FLAC compresses better, is now more widespread, no reason to use a dying compression scheme. It was great for its time, but FLAC is now more of the standard. Lots of people are even converting old SHN shows to FLAC.
__________________
My main list .... My masters

Quote:
Originally Posted by dcbullet View Post
Sometimes im dense.
Quote:
Originally Posted by dcbullet View Post
I hate not being a real man.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #5  
Old 2010-12-27, 01:14 AM
tonebloke's Avatar
tonebloke tonebloke is offline
491.13 GB/783.96 GB/1.60
 
Join Date: May 2009
Re: Convert to SHN?

Go with Flac.


What would you rather drive: A 2010 Porsche Boxter OR a 1925 Ford Model T ?????
__________________
" Your tin cup and string "recorder" is worse than a Zoom, which is saying a lot".
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #6  
Old 2010-12-27, 11:19 AM
PG1Tapes PG1Tapes is offline
235.30 GB/228.10 GB/0.97
 
Join Date: Dec 2010
Location: Maryland
Re: Convert to SHN?

Quote:
Originally Posted by rspencer View Post
Traders Little Helper will do it. But why would you want to?

FLAC compresses better, is now more widespread, no reason to use a dying compression scheme. It was great for its time, but FLAC is now more of the standard. Lots of people are even converting old SHN shows to FLAC.
Really? I use TLH, but there doesn't seem to be a function that allows me to do that.
__________________
"If the words 'life, liberty, and the pursuit of happiness' don't include the right to experiment with your own consciousness, then the Declaration of Independence isn't worth the hemp it was written on." - Terence McKenna
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #7  
Old 2010-12-27, 12:34 PM
rspencer's Avatar
rspencer rspencer is offline
TTD Hoarder
TTD Staff
262.05 GB/271.31 GB/1.04
 
Join Date: Oct 2007
Location: the outer limits
Re: Convert to SHN?

Under encoding options, use the drop-down menu to choose the format.
__________________
My main list .... My masters

Quote:
Originally Posted by dcbullet View Post
Sometimes im dense.
Quote:
Originally Posted by dcbullet View Post
I hate not being a real man.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #8  
Old 2010-12-27, 12:57 PM
PG1Tapes PG1Tapes is offline
235.30 GB/228.10 GB/0.97
 
Join Date: Dec 2010
Location: Maryland
Re: Convert to SHN?

Quote:
Originally Posted by rspencer View Post
Under encoding options, use the drop-down menu to choose the format.
I don't see SHN there...
Attached Images
File Type: jpg New Bitmap Image.jpg
( 65.7 KB, 115 views)
 
__________________
"If the words 'life, liberty, and the pursuit of happiness' don't include the right to experiment with your own consciousness, then the Declaration of Independence isn't worth the hemp it was written on." - Terence McKenna
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #9  
Old 2010-12-27, 01:25 PM
Igemo75 Igemo75 is offline
317.37 GB/343.08 GB/1.08
 
Join Date: Jan 2009
Re: Convert to SHN?

Quote:
Originally Posted by Teembo View Post
Why would you want to? Go with FLAC instead. Much better choice, IMHO. Also, I'm not sure that SHNs allow tags but FLAC does.
Plus you'll make Mac users happy. SHN's are a pain with Mac computers... Imo it's a dead format...
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #10  
Old 2010-12-27, 01:26 PM
Unidecker's Avatar
Unidecker Unidecker is offline
TTD VIP
2.28 TB/31.75 TB/13.91
 
Join Date: Feb 2005
Location: right here ..where you are.
Re: Convert to SHN?

flac is best shn is old hat.... good luck
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #11  
Old 2010-12-27, 01:31 PM
AAR.oner's Avatar
AAR.oner AAR.oner is offline
TTD Staff
1.11 TB/1.41 TB/1.27
 
Join Date: Feb 2005
Location: Appalachia
Re: Convert to SHN?

add yer wavs into the window you posted above for TLH, choose FLAC, choose the output directory, click Encode button

then go to the Checksum tab in TLH, add yer flac files you just created to the window,
select the st5 checksum option, and create the checksum
__________________
TTD's Gear Lust Forum -- info & reviews on taping gear
The Basics of EQing
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #12  
Old 2010-12-27, 01:55 PM
PG1Tapes PG1Tapes is offline
235.30 GB/228.10 GB/0.97
 
Join Date: Dec 2010
Location: Maryland
Re: Convert to SHN?

Quote:
Originally Posted by Unidecker View Post
flac is best shn is old hat.... good luck
That's what everyone's been saying. I just wanted to screw around with some different file formats is all.
__________________
"If the words 'life, liberty, and the pursuit of happiness' don't include the right to experiment with your own consciousness, then the Declaration of Independence isn't worth the hemp it was written on." - Terence McKenna
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #13  
Old 2010-12-27, 02:28 PM
rspencer's Avatar
rspencer rspencer is offline
TTD Hoarder
TTD Staff
262.05 GB/271.31 GB/1.04
 
Join Date: Oct 2007
Location: the outer limits
Re: Convert to SHN?

Quote:
Originally Posted by PG1Tapes View Post
I don't see SHN there...
You must have a different version. I have 2.6.0 (Build 168), and it includes SHN and APE as well as FLAC and MP3.
__________________
My main list .... My masters

Quote:
Originally Posted by dcbullet View Post
Sometimes im dense.
Quote:
Originally Posted by dcbullet View Post
I hate not being a real man.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #14  
Old 2010-12-27, 02:57 PM
PG1Tapes PG1Tapes is offline
235.30 GB/228.10 GB/0.97
 
Join Date: Dec 2010
Location: Maryland
Re: Convert to SHN?

Quote:
Originally Posted by rspencer View Post
You must have a different version. I have 2.6.0 (Build 168), and it includes SHN and APE as well as FLAC and MP3.
That's exactly the version I have!
__________________
"If the words 'life, liberty, and the pursuit of happiness' don't include the right to experiment with your own consciousness, then the Declaration of Independence isn't worth the hemp it was written on." - Terence McKenna
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #15  
Old 2010-12-27, 06:12 PM
JGH1 JGH1 is offline
99.43 GB/115.78 GB/1.16
 
Join Date: Dec 2004
Re: Convert to SHN?

Quote:
Originally Posted by Igemo75 View Post
Plus you'll make Mac users happy. SHN's are a pain with Mac computers... Imo it's a dead format...
I've never had problems with SHN files unless they were corrupted....I never owned a PC, only Mac.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
Reply

The Traders' Den > Where we go to learn ..... > Technobabble

Similar Threads
Thread Forum Replies Last Post
How to convert OMG to WAV - Thierry1982 Technobabble 3 2007-05-17 11:33 PM
How to convert WMV to AVI on a mac? - thisistoto Technobabble 2 2007-02-01 05:40 AM
Help me convert to Mac - Chuffer Technobabble 4 2007-01-30 10:12 PM
How to convert VHS to DVD? - RetroDude83 Technobabble 3 2007-01-15 03:19 PM
convert vhs to dvd ?!? HELP Needed ! - AlterBridgeD Technobabble 7 2005-06-17 12:54 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forums


All times are GMT -5. The time now is 12:00 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2004 - , TheTradersDen.org - All Rights Reserved - Hosted at QuickPacket
no new posts