The Traders' Den  

  The Traders' Den > Where we go to learn ..... > Technobabble
 

Notices

Technobabble Post your general Need for Help questions here.
Lossy or Lossless?
Moderators

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 2005-06-24, 02:11 PM
gsmyth79's Avatar
gsmyth79 gsmyth79 is offline
Happy little trees
TTD VIP
659.93 GB/7.41 TB/11.50
 
Join Date: Nov 2004
Location: Bi-Mon-Sci-Fi-Con
DVD won't mount? Help?

I just got a couple of DVDs in a vine, but they won't mount on my desktop. I'm using OS 10.3.9. I've tried opening DVD player and Toast before I insert the disc, but the drive keeps spitting it back out.

I know my drive can handle both + and - R, so I don't think that's the problem. Everyone else on the vine hasn't had any problems as far as I know. I tried posting on the thread, but no one has replied yet and I'd like to turn this around as fast as possible.

If anyone can shed some light on this I'd really appreciate it.
Thanks,
Graham
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #2  
Old 2005-06-24, 02:16 PM
AAR.oner's Avatar
AAR.oner AAR.oner is offline
TTD Staff
1.11 TB/1.41 TB/1.27
 
Join Date: Feb 2005
Location: Appalachia
Re: DVD won't mount? Help?

are they data discs or DVD-Video discs? it shouldn't really make a difference but would be helpful to know...also, i'm assuming the discs aren't cheapos either, right?
__________________
TTD's Gear Lust Forum -- info & reviews on taping gear
The Basics of EQing
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #3  
Old 2005-06-24, 03:39 PM
gsmyth79's Avatar
gsmyth79 gsmyth79 is offline
Happy little trees
TTD VIP
659.93 GB/7.41 TB/11.50
 
Join Date: Nov 2004
Location: Bi-Mon-Sci-Fi-Con
Re: DVD won't mount? Help?

It should be a data disc but I'm not sure because I can't see what's inside. I'm going to try and repair permissions/run Cocktail and see if that helps...

The discs are Sony DVD+Rs 1x-8x.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #4  
Old 2005-06-24, 04:09 PM
U2Lynne's Avatar
U2Lynne U2Lynne is offline
TTD Staff
471.57 GB/2.01 TB/4.37
 
Join Date: Oct 2004
Location: California
Re: DVD won't mount? Help?

So, you can see a VIDEO_TS folder but you can't see the contents inside? I've received discs like that before. It has something to do with pointers and ISO9600 and Macs and PCs, but don't ask me to explain it!

I think I had to use Disc Utility to make a Disc Image and then I burned it using Disc Utility also. That made me a copy of the disc, but it still doesn't get me to 'see' the contents.
__________________
Five's Checksums Demystified - everything and anything you want to know about checksums
On a Mac? Get XLD to rip your CDs. Please see this guide - X Lossless Decoder (XLD): How to create flawless CD rips on Mac OS X

TTD GoFundMe Campaign

Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #5  
Old 2005-06-24, 04:30 PM
gsmyth79's Avatar
gsmyth79 gsmyth79 is offline
Happy little trees
TTD VIP
659.93 GB/7.41 TB/11.50
 
Join Date: Nov 2004
Location: Bi-Mon-Sci-Fi-Con
Re: DVD won't mount? Help?

No, the disc gets ejected every time, it won't stay in the computer.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #6  
Old 2005-06-24, 05:33 PM
U2Lynne's Avatar
U2Lynne U2Lynne is offline
TTD Staff
471.57 GB/2.01 TB/4.37
 
Join Date: Oct 2004
Location: California
Re: DVD won't mount? Help?

That is really weird. I don't think I've ever had that happen even before I wasn't able to read DVD+Rs (pre 10.3, or was it pre 10.2?).

What you might want to do is ask the next person on the Vine if you can just send a blank and they can copy it for you. Either that, or find a friend with a DVD burner and see if their computer can read the disc for you.
__________________
Five's Checksums Demystified - everything and anything you want to know about checksums
On a Mac? Get XLD to rip your CDs. Please see this guide - X Lossless Decoder (XLD): How to create flawless CD rips on Mac OS X

TTD GoFundMe Campaign

Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #7  
Old 2005-06-24, 05:40 PM
gsmyth79's Avatar
gsmyth79 gsmyth79 is offline
Happy little trees
TTD VIP
659.93 GB/7.41 TB/11.50
 
Join Date: Nov 2004
Location: Bi-Mon-Sci-Fi-Con
Re: DVD won't mount? Help?

It works on my other Mac, so I'll just use it on there. It is wierd though.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #8  
Old 2005-06-25, 11:10 AM
AAR.oner's Avatar
AAR.oner AAR.oner is offline
TTD Staff
1.11 TB/1.41 TB/1.27
 
Join Date: Feb 2005
Location: Appalachia
Re: DVD won't mount? Help?

i've had that issue on my G4 a few times, but all i had to do was open Toast BEFORE mounting the disc, and then i could access the disc in a Finder window...if Toast wasn't open, it would give me some Error message and spit the disc out.

but since you tried that already...i'm stumped i'll try talking to my "Mac Tech Support", maybe he'll have an answer for us
__________________
TTD's Gear Lust Forum -- info & reviews on taping gear
The Basics of EQing
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
Reply

The Traders' Den > Where we go to learn ..... > Technobabble


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forums


All times are GMT -5. The time now is 06:45 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2004 - , TheTradersDen.org - All Rights Reserved - Hosted at QuickPacket
no new posts