The Traders' Den  

  The Traders' Den > Where we go to learn ..... > Technobabble
 

Notices

Technobabble Post your general Need for Help questions here.
Lossy or Lossless?
Moderators

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 2007-12-14, 05:15 PM
Scott Scott is offline
305.86 GB/764.55 GB/2.50
 
Join Date: Nov 2004
Location: Bottom of a bottle
Transfering video on DVR to MAC?

I have Directv with an HD-DVR. I have some shows "The Syd Barrett Story" (not HD) that I would like to transfer to my MAC and burn a DVD and possible set up a torrent.

So how do I go about this? I know on the back of the DVR there is an s-video out, along with RCA for audio.

Anyone have info on this?
__________________
ROMNEY 2012
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #2  
Old 2007-12-14, 05:25 PM
daddyray's Avatar
daddyray daddyray is offline
wanna buy me a drink????
1.32 TB/1.80 TB/1.36
 
Join Date: May 2007
Location: serenity
Re: Transfering video on DVR to MAC?

I think the syd barrett story is a commercial release. I've had it for ages. I haven't gotten a dvr for this reason (how!), so I am curious to see a reply. I run my camera as a through to my mac when I am grabbing tv, but my whole set up is fucking weird and stuffed together with home made cords n all.
__________________
"We're here to have a ball." Art Blakey
"Reality is a hallucination brought on by lack of alcohol." Graham Chapman
"I'll drink to your health til it ruins mine" Art Blakey
"Trust a pro" Keith Richards
"here is my offer: nothing" Mike C
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #3  
Old 2007-12-14, 05:36 PM
dcbullet's Avatar
dcbullet dcbullet is offline
Anti-Temperance League
TTD Staff
68.39 GB/422.37 GB/6.18
 
Join Date: Nov 2004
Location: San Diego, CA
Re: Transfering video on DVR to MAC?

I researched this a while ago and at least with my model at the time, a Scientific American I think, it was next to impossible.

I hope somebody knows.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #4  
Old 2007-12-14, 06:08 PM
Scott Scott is offline
305.86 GB/764.55 GB/2.50
 
Join Date: Nov 2004
Location: Bottom of a bottle
Re: Transfering video on DVR to MAC?

I've used the DVR>Camera>MAC approach in the past, and it works, I'm just trying to figure out how I can plugged the DVR directly into the mac and transfer the files that way?

Didn't know the Syd Barrett Story was commercially available. Still pretty good though.
__________________
ROMNEY 2012
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #5  
Old 2007-12-17, 06:15 AM
AAR.oner's Avatar
AAR.oner AAR.oner is offline
TTD Staff
1.11 TB/1.41 TB/1.27
 
Join Date: Feb 2005
Location: Appalachia
Re: Transfering video on DVR to MAC?

hey scott, do you have a USB or Firewire connection on it [a lot of models do now, check the front panels as well]...i *heard* you can run either of those into an external hard drive that hooked up to yer comp, and then capture using FCP...but running the USB/FW from the DVR straight to yer comp wouldn't work

i can't confirm this as i haven't ever tried, but thats what i read...otherwise, just run the SVid/RCA outs > A/D converter > Mac
__________________
TTD's Gear Lust Forum -- info & reviews on taping gear
The Basics of EQing
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #6  
Old 2007-12-17, 06:19 AM
AAR.oner's Avatar
AAR.oner AAR.oner is offline
TTD Staff
1.11 TB/1.41 TB/1.27
 
Join Date: Feb 2005
Location: Appalachia
Re: Transfering video on DVR to MAC?

oh, if ya try this route, let me know how it goes...i know a few other folks who are wanting to give this a go but haven't yet
__________________
TTD's Gear Lust Forum -- info & reviews on taping gear
The Basics of EQing
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #7  
Old 2007-12-17, 09:00 AM
willndmb willndmb is offline
TTD VIP
437.11 GB/9.85 TB/23.07
 
Join Date: Nov 2004
Location: NY
Re: Transfering video on DVR to MAC?

i have tried this recently (and researched it a good amount)
if you have a active firwire port (and thats the problem- ACTIVE)
then you can DL a program that will connect the dvr and mac - iMovie will not reconize the dvr box like it does a camcorder

however, even though an active firewire port if required by the fcc, most people can NOT get a box with one on it
time warner flat out told me they will not give out firewire boxes unless you can show thbem you have a device with dtcp (digital transmission copy pretection) on it
which is to stop you from transfering a lot of different material and saves them from getting sued

so if that doesn't work then if you have a external hd and a sata port you can try that
but that usually requires a "trick" to get it to play on your mac or allow you to do editting

finally there is tivo
the easiest way i found to get stuff from tv to your comp
tivo has tivo to go and wireless networking
you save the show, transfer wireless to mac, burn in toast or export from toast to iMovie/iPod/web

for people not wanting HD the comcorder with passthru or a "dazzle" device is easy too, but HD you can't do that
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #8  
Old 2007-12-17, 09:10 AM
willndmb willndmb is offline
TTD VIP
437.11 GB/9.85 TB/23.07
 
Join Date: Nov 2004
Location: NY
Re: Transfering video on DVR to MAC?

the program is Virtual DVHS
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #9  
Old 2007-12-17, 12:00 PM
daddyray's Avatar
daddyray daddyray is offline
wanna buy me a drink????
1.32 TB/1.80 TB/1.36
 
Join Date: May 2007
Location: serenity
Re: Transfering video on DVR to MAC?

well shit I'm sticking with routing through my camera. But again I am not hi-def until after christmas (I peeked).
__________________
"We're here to have a ball." Art Blakey
"Reality is a hallucination brought on by lack of alcohol." Graham Chapman
"I'll drink to your health til it ruins mine" Art Blakey
"Trust a pro" Keith Richards
"here is my offer: nothing" Mike C
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #10  
Old 2007-12-17, 01:50 PM
willndmb willndmb is offline
TTD VIP
437.11 GB/9.85 TB/23.07
 
Join Date: Nov 2004
Location: NY
Re: Transfering video on DVR to MAC?

even HD, if you don't care to keep HD, you can export the HD thru the cam and burn SD
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
Reply

The Traders' Den > Where we go to learn ..... > Technobabble

Similar Threads
Thread Forum Replies Last Post
Transfering DATs to My Computer??? Help requested! - David McDonald Technobabble 7 2007-02-23 05:52 PM
Transfering music from cassette tape to hard drive ? - the Flea Technobabble 8 2005-06-01 01:49 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forums


All times are GMT -5. The time now is 11:26 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2004 - , TheTradersDen.org - All Rights Reserved - Hosted at QuickPacket
no new posts