The Traders' Den  

  The Traders' Den > Where we go to learn ..... > Technobabble
 

Notices

Technobabble Post your general Need for Help questions here.
Lossy or Lossless?
Moderators

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 2007-02-24, 03:06 PM
cicada's Avatar
cicada cicada is offline
Long Distance Runner
609.61 GB/646.17 GB/1.06
 
Join Date: Sep 2006
Location: north of the medicine line
laptop config question

I have a laptop as my only computer (PC). At home, I run it thru a wireless router (Linksys). I found that I got all green when I went thru the process of opening my ports, etc. But, I had to set up a static address to make everything work (apparently).

Now when I pull the plug to travel in my work, the laptop won't connect to the wireless "hotspots" on the road. Mind you, I am not trading music while on these trips, just need to connect to my "remote" server at work to send & receive email. In this case I seem to have a wireless connection but no page will come up to surf the internet. So I am technically connecting to these "other" routers.

I think I will have to change back to dynamic address when I travel. Does anyone see this any differently? It would sure help if I do not have to reconfigure from static to dynamic... and back to static each time I travel.
__________________
Who's drawing crazy patterns on your sheets?
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #2  
Old 2007-02-24, 03:09 PM
direwolf-pgh's Avatar
direwolf-pgh direwolf-pgh is offline
On the Beach
666.18 GB/1.29 TB/1.99
 
Join Date: Dec 2005
Location: down in the basement
Re: laptop config question

you are correct - you must return your TCP/IP to DHCP (dynamic)
on the wireless or wired adapter being used for public "hotspots"

- its only a few clicks.. you could find 3rd party software to create "locations"
but less software is usually the best route to go
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #3  
Old 2007-02-24, 03:22 PM
cicada's Avatar
cicada cicada is offline
Long Distance Runner
609.61 GB/646.17 GB/1.06
 
Join Date: Sep 2006
Location: north of the medicine line
Re: laptop config question

I guess I will try it. Is this process needlessly intimidating me? Just lie to me and tell me it will work out ok. A little re-assurance would go a long way! I saved my notes, so I should not have problems when I re-configure to static upon my return.
__________________
Who's drawing crazy patterns on your sheets?
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
Reply

The Traders' Den > Where we go to learn ..... > Technobabble

Similar Threads
Thread Forum Replies Last Post
Laptop, Windows related Question - nWo4Life Technobabble 28 2009-07-21 09:54 AM
i need a laptop - chinajoe Technobabble 21 2009-06-04 02:05 AM
Laptop soundcard help - alzeppelin Technobabble 6 2008-12-17 11:05 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forums


All times are GMT -5. The time now is 02:12 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2004 - , TheTradersDen.org - All Rights Reserved - Hosted at QuickPacket
no new posts