The Traders' Den  

  The Traders' Den > Where we go to learn ..... > Technobabble
 

Notices

Technobabble Post your general Need for Help questions here.
Lossy or Lossless?
Moderators

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 2006-09-22, 03:20 AM
searchinforthesound's Avatar
searchinforthesound searchinforthesound is offline
16.56 GB/89.45 GB/5.40
 
Join Date: Sep 2006
Location: here & now
Question DHT still firewalled

Azureus still saying DHT firewalled. NAT is gray, is this good or bad? any help would be appreciated as I am not the most computer or p-to-p savy.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #2  
Old 2006-09-22, 10:36 AM
U2Lynne's Avatar
U2Lynne U2Lynne is offline
TTD Staff
471.57 GB/2.01 TB/4.37
 
Join Date: Oct 2004
Location: California
Re: DHT still firewalled

A green NAT is a happy NAT. Gray does not sound good.

Did you forward you ports correctly by going to portforward.com and looking up your router and following the instructions (including the ones on how to set up a static IP on your computer)?
__________________
Five's Checksums Demystified - everything and anything you want to know about checksums
On a Mac? Get XLD to rip your CDs. Please see this guide - X Lossless Decoder (XLD): How to create flawless CD rips on Mac OS X

TTD GoFundMe Campaign

Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #3  
Old 2006-09-22, 10:37 PM
Explosivo Explosivo is offline
58.56 GB/59.33 GB/1.01
 
Join Date: Mar 2005
Location: California
Re: DHT still firewalled

I believe a gray nat means that you dont have any torrents running. Do you have anything running while its grey, and is there anybody connected to you? A red NAT light means your firewalled, green means you are good to go, and yellow means that it seems ok, but nobody is remotley connected to you at the time.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #4  
Old 2006-09-23, 04:01 AM
searchinforthesound's Avatar
searchinforthesound searchinforthesound is offline
16.56 GB/89.45 GB/5.40
 
Join Date: Sep 2006
Location: here & now
Re: DHT still firewalled

I believe Ive forwarded port in the router correctly but cant seem to set a static IP on my mac.everytime Ive tried it disables the connection to the internet.same result when I tried setting static IP on the router.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #5  
Old 2006-09-23, 12:33 PM
U2Lynne's Avatar
U2Lynne U2Lynne is offline
TTD Staff
471.57 GB/2.01 TB/4.37
 
Join Date: Oct 2004
Location: California
Re: DHT still firewalled

To set up a static IP on a Mac: http://www.portforward.com/networkin...ic-Mac10.4.htm

But, remember, you also need to make sure that the static IP you set up is not in the range that your router considers for DHCP IPs. So, if you tell your router to use 192.168.1.200 and above for DHCP, then make sure your static IP is below that.
__________________
Five's Checksums Demystified - everything and anything you want to know about checksums
On a Mac? Get XLD to rip your CDs. Please see this guide - X Lossless Decoder (XLD): How to create flawless CD rips on Mac OS X

TTD GoFundMe Campaign

Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #6  
Old 2006-09-23, 10:41 PM
searchinforthesound's Avatar
searchinforthesound searchinforthesound is offline
16.56 GB/89.45 GB/5.40
 
Join Date: Sep 2006
Location: here & now
Re: DHT still firewalled

thanks for the assistance Lynne.I've gotten the static IP on my MBP setup and workin. DHT in Azureus still firewalled NAT still grey.I've forwarded the port on my router is there something else I'm missing.I only forwarded one port number Azureus says it only needs one.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #7  
Old 2006-09-24, 07:32 AM
searchinforthesound's Avatar
searchinforthesound searchinforthesound is offline
16.56 GB/89.45 GB/5.40
 
Join Date: Sep 2006
Location: here & now
Re: DHT still firewalled

so Ive finally managed to get DHT unfirewalled,greeeeeeen all the way. I still seem to have a nat problem. NAT still grey.Ive forwarded ports in my 2wire dslroute/modem according to port forward.completely disabled the OS X software firewall.if anyone cant show me what I cant seem to see.I sem to be pretty close to understanding but Im not sure what the NAT prob still is
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #8  
Old 2006-09-24, 10:42 AM
searchinforthesound's Avatar
searchinforthesound searchinforthesound is offline
16.56 GB/89.45 GB/5.40
 
Join Date: Sep 2006
Location: here & now
Re: DHT still firewalled

Ok so I thought i had made progress but alas when I restarted Azureus NAT still grey and DHT is firewalled again. Im absoulutly lost at this point please enlighten me
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #9  
Old 2006-09-24, 11:27 PM
Shady1824
0.00 KB/0.00 KB/---
 
Re: DHT still firewalled

i am firewalled here and i dont know why. i pull great speeds.

opened ports, used the windows xp guide to port forwarding and set up a static ip.

nothing will get past this firewall
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
Reply

The Traders' Den > Where we go to learn ..... > Technobabble

Similar Threads
Thread Forum Replies Last Post
FIREWALLED - Buckeyedog Technobabble 19 2009-03-12 12:37 AM
Firewalled - canon Technobabble 1 2007-02-04 12:07 PM
Firewalled??? - dannyandamie Technobabble 1 2007-01-31 07:01 PM
there is no way i am firewalled.... - trip4life Technobabble 2 2007-01-25 04:08 PM
Firewalled? - wbaetz Technobabble 8 2007-01-11 05:33 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forums


All times are GMT -5. The time now is 09:35 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2004 - , TheTradersDen.org - All Rights Reserved - Hosted at QuickPacket
no new posts