The Traders' Den  

  The Traders' Den > Where we go to learn ..... > Technobabble
 

Notices

Technobabble Post your general Need for Help questions here.
Lossy or Lossless?
Moderators

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 2006-08-31, 02:04 AM
saveferals
0.00 KB/0.00 KB/---
 
Firewalled!!

I have followed all of the directions in the firewalled section about setting up addresses, etc. I have done so and I am still red??? Unsure what to do next. I have a Linksys router WRT54G. Do I need to mess with that???
Edit/Delete Message Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #2  
Old 2006-08-31, 02:17 AM
saveferals
0.00 KB/0.00 KB/---
 
Re: Firewalled!!

I am using my notebook computer with Bittorrent. My desktop serversI have not touched. Maybe that is the problem??? I am not sure if the subnet or dns has to be different than the ones I used with the laptop???
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #3  
Old 2006-08-31, 02:21 AM
saveferals
0.00 KB/0.00 KB/---
 
Re: Firewalled!!

Hmmm-I am not getting the big red FIREWALLED word but my last number is still in red. Am I still firewalled?
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #4  
Old 2006-08-31, 02:31 AM
saveferals
0.00 KB/0.00 KB/---
 
Re: Firewalled!!

The test on the hash failed for a torrent. I am ussing 6881 for the bittorent. What is everyone else using for numbers for bittorent please???
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #5  
Old 2006-08-31, 04:03 AM
rollenran's Avatar
rollenran rollenran is offline
743.03 GB/397.02 GB/0.53
 
Join Date: Jul 2006
Re: Firewalled!!

Quote:
Originally Posted by saveferals
Hmmm-I am not getting the big red FIREWALLED word but my last number is still in red. Am I still firewalled?
No that is your share ratio when it reaches 1.00 it will turn black

you have downloaded 23.27 and uploaded 2.28 that will be red until you have uploaded 23.27 or whatever your download rate is to get 1.00

but we don't have to keep a share ratio of 1.00 here at the Taders' Den
cool for you because you have downloaded a lot compared to how much you have uploaded

if this was www.dimeadozen.org you would have a problem
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #6  
Old 2006-08-31, 11:02 AM
U2Lynne's Avatar
U2Lynne U2Lynne is offline
TTD Staff
471.57 GB/2.01 TB/4.37
 
Join Date: Oct 2004
Location: California
Re: Firewalled!!

saveferals, lots of people are no longer using ports 6881-6889 (the standard bittorrent ports) because ISPs are aware that those are the standard bt ports and they are starting to cap them. Many users are choosing ports in the 50000 to 55000 range (don't open all of those, just a few). You can go to portforward.com to find out how to open ports for your particular router. You will need to assign a static IP to your computer first (there are directions on the same site on how to do that).
__________________
Five's Checksums Demystified - everything and anything you want to know about checksums
On a Mac? Get XLD to rip your CDs. Please see this guide - X Lossless Decoder (XLD): How to create flawless CD rips on Mac OS X

TTD GoFundMe Campaign

Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #7  
Old 2006-08-31, 12:38 PM
saveferals
0.00 KB/0.00 KB/---
 
Re: Firewalled!!

Thanks. I have done the static ip thing. I think I need to change the port numbers. There is room for just 4 numbers so it appears that I cannot set a range??? I'll use those suggested in the 5000.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #8  
Old 2006-08-31, 12:41 PM
saveferals
0.00 KB/0.00 KB/---
 
Re: Firewalled!!

So how do I get my share ratio up? Do I have to post a show on here?
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #9  
Old 2006-08-31, 12:59 PM
Evenreven's Avatar
Evenreven Evenreven is offline
smile!
11.18 GB/48.46 GB/4.33
 
Join Date: Nov 2004
Re: Firewalled!!

It helps. But if you just keep seeding the ones you've already downloaded, then that will do wonders too. But you have a very bad ratio, so maybe you should upload something, yes. But we have a code of honour here, so you won't be auto-banned for having a bad ratio.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #10  
Old 2006-08-31, 01:21 PM
saveferals
0.00 KB/0.00 KB/---
 
Re: Firewalled!!

Thanks evenreven. Do I need to do anything special to seed the o nes I've downloaded????
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #11  
Old 2006-08-31, 01:35 PM
U2Lynne's Avatar
U2Lynne U2Lynne is offline
TTD Staff
471.57 GB/2.01 TB/4.37
 
Join Date: Oct 2004
Location: California
Re: Firewalled!!

Just start the torrents up again in your bittorrent client and they should go into seed mode.
__________________
Five's Checksums Demystified - everything and anything you want to know about checksums
On a Mac? Get XLD to rip your CDs. Please see this guide - X Lossless Decoder (XLD): How to create flawless CD rips on Mac OS X

TTD GoFundMe Campaign

Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #12  
Old 2006-08-31, 01:37 PM
saveferals
0.00 KB/0.00 KB/---
 
Re: Firewalled!!

How do I start them up again? Sorry for all of the questions!!! How do I know I am seeding?
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #13  
Old 2006-08-31, 01:38 PM
saveferals
0.00 KB/0.00 KB/---
 
Re: Firewalled!!

Do I use "force start torrent? When I do that it gives an up arrow.... Should my ratio go up then???
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #14  
Old 2006-08-31, 02:00 PM
U2Lynne's Avatar
U2Lynne U2Lynne is offline
TTD Staff
471.57 GB/2.01 TB/4.37
 
Join Date: Oct 2004
Location: California
Re: Firewalled!!

Yes, you can force start them. You might want to look at the listed number of seeds and peers and force start one that has a lot of peers on it. That way you know lots of people will want to grab the show from you. If people start uploading the show from you, then your ratio will go up.
__________________
Five's Checksums Demystified - everything and anything you want to know about checksums
On a Mac? Get XLD to rip your CDs. Please see this guide - X Lossless Decoder (XLD): How to create flawless CD rips on Mac OS X

TTD GoFundMe Campaign

Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #15  
Old 2006-08-31, 02:05 PM
saveferals
0.00 KB/0.00 KB/---
 
Re: Firewalled!!

Thanks. One moe question. I followed the instructions about router firewalls and cannot get the address to come up when I type it in the browser window (192.168.1.100) to configure my router???
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
Reply

The Traders' Den > Where we go to learn ..... > Technobabble

Similar Threads
Thread Forum Replies Last Post
FIREWALLED - Buckeyedog Technobabble 19 2009-03-12 12:37 AM
Firewalled - canon Technobabble 1 2007-02-04 12:07 PM
Firewalled??? - dannyandamie Technobabble 1 2007-01-31 07:01 PM
there is no way i am firewalled.... - trip4life Technobabble 2 2007-01-25 04:08 PM
Firewalled? - wbaetz Technobabble 8 2007-01-11 05:33 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forums


All times are GMT -5. The time now is 12:11 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2004 - , TheTradersDen.org - All Rights Reserved - Hosted at QuickPacket
no new posts