The Traders' Den  

  The Traders' Den > Where we go to learn ..... > Technobabble
 

Notices

Technobabble Post your general Need for Help questions here.
Lossy or Lossless?
Moderators

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 2006-05-09, 10:48 AM
Silver Stallion DVDs's Avatar
Silver Stallion DVDs Silver Stallion DVDs is offline
Sleeping Colorless Green Ideas
TTD VIP
380.52 GB/18.27 TB/49.16
 
Join Date: Nov 2004
Location: peering into the hidden lens...
firewalled at TTD - but not at Dime

I'm showing up as firewalled here at TTD - but not at Dime - and both sites show I'm using the same port.

Of course, I have my ports forwarded. I have gone months and months without showing up as being firewalled here.

Weird...

Randy
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #2  
Old 2006-05-09, 11:15 AM
gsmyth79's Avatar
gsmyth79 gsmyth79 is offline
Happy little trees
TTD VIP
659.93 GB/7.41 TB/11.50
 
Join Date: Nov 2004
Location: Bi-Mon-Sci-Fi-Con
Re: firewalled at TTD - but not at Dime

Try running this test:
http://btfaq.com/natcheck.pl
__________________
I was saying Boo-urns.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #3  
Old 2006-05-09, 11:21 AM
U2Lynne's Avatar
U2Lynne U2Lynne is offline
TTD Staff
471.57 GB/2.01 TB/4.37
 
Join Date: Oct 2004
Location: California
Re: firewalled at TTD - but not at Dime

I've had other people say that too. I've looked at DIME's announce code where they check to see if you are connectable or not and it's basically the same as ours (our timeout in checking the connection is 5 seconds, theirs is 2). I wouldn't think this would make a big difference. I can try changing ours to 2 for a while and see what happens.

Do you pass when you do a natcheck for torrents from both sites? http://btfaq.com/natcheck.pl
__________________
Five's Checksums Demystified - everything and anything you want to know about checksums
On a Mac? Get XLD to rip your CDs. Please see this guide - X Lossless Decoder (XLD): How to create flawless CD rips on Mac OS X

TTD GoFundMe Campaign

Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #4  
Old 2006-05-09, 11:39 AM
U2Lynne's Avatar
U2Lynne U2Lynne is offline
TTD Staff
471.57 GB/2.01 TB/4.37
 
Join Date: Oct 2004
Location: California
Re: firewalled at TTD - but not at Dime

Actually, I just looked again. DIME has a default of 2 seconds, but when they make the call it looks like they give 10 seconds.

Randy, do you always show up as firewalled here or just sometimes?
__________________
Five's Checksums Demystified - everything and anything you want to know about checksums
On a Mac? Get XLD to rip your CDs. Please see this guide - X Lossless Decoder (XLD): How to create flawless CD rips on Mac OS X

TTD GoFundMe Campaign

Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #5  
Old 2006-05-09, 11:57 AM
STLBlues's Avatar
STLBlues STLBlues is offline
Seiwa-en
TTD VIP
515.69 GB/744.37 GB/1.44
 
Join Date: Jan 2005
Location: Ozarks
Re: firewalled at TTD - but not at Dime

Randy, I had the EXACT same problem happen to me a couple/few months back. One Saturday morning I woke up, and TTD said I was firewalled, even though I had never been. No other sites ever showed me as firewalled. Then just last week, I stopped being firewalled on TTD. I think I figured out what happened (at least in my case). My Norton anti-virus 2005 had expired back when I first became firewalled on TTD (it wasn't the same day though, but close). While exploring all possible options, I knew that when my Norton expired, Windows firewall was turned back on. (When Norton is installed, it recommends turning Windows Firewall OFF, so it was). So I turned it off, and still nothing, I was still being firewalled here. Portwarding...yada....yada. Nothing seemed to work. Just last week, I renewed my Norton subscription. After I did, I'm not firewalled here on TTD anymore. When installing it, it once again asked me to turn off my Windows firewall, which was already off, but I clicked 'yes' anyway. It was very strange. My computer knows something I don't. That's my experience Randy. Hope it provides you w/ some ideas maybe. Good luck. BTW, my upload/download speeds never changed the whole time I was firewalled on TTD. Not one kb/s.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #6  
Old 2006-05-10, 11:12 PM
Silver Stallion DVDs's Avatar
Silver Stallion DVDs Silver Stallion DVDs is offline
Sleeping Colorless Green Ideas
TTD VIP
380.52 GB/18.27 TB/49.16
 
Join Date: Nov 2004
Location: peering into the hidden lens...
Re: firewalled at TTD - but not at Dime

Hmm... just as mysteriously as it appeared out of no where a few weeks ago - it disappeared last night.

Go figure?

Thanks for all the responses just the same!

Randy
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #7  
Old 2006-05-11, 07:14 PM
c-bn's Avatar
c-bn c-bn is offline
macuna
349.81 GB/571.00 GB/1.63
 
Join Date: Mar 2005
Location: Ocean Blvd
Re: firewalled at TTD - but not at Dime

the same "problem" has happen'd to me, jus' now and in the recent past as well. Restart and grab a diffrnt port works for me. I tried limiting port range last time.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
Reply

The Traders' Den > Where we go to learn ..... > Technobabble

Similar Threads
Thread Forum Replies Last Post
ISO - Latest AC/DC gig (dime) - stoner_boner ISO - In Search Of... 1 2008-10-29 05:00 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forums


All times are GMT -5. The time now is 03:31 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2004 - , TheTradersDen.org - All Rights Reserved - Hosted at QuickPacket
no new posts