The Traders' Den  

  The Traders' Den > Where we go to learn ..... > Technobabble
 

Notices

Technobabble Post your general Need for Help questions here.
Lossy or Lossless?
Moderators

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 2006-02-14, 02:39 AM
roberthunter's Avatar
roberthunter roberthunter is offline
710.99 GB/721.11 GB/1.01
 
Join Date: Nov 2004
Recording video in widescreen?

How is this done?

I have regular RCA inputs and an s-video input. My cable box is connected to the computer through the RCA inputs. When I record an HD channel, the software preserves the widescreen by recording in 4:3 and adding letterbox bars to the top and bottom. Is there a way around this, or do I need a video card with component input?

I am using Sony gigapocket to capture video.

Thanks
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #2  
Old 2006-02-14, 04:26 AM
diggrd's Avatar
diggrd diggrd is offline
1.10 TB/1.70 TB/1.54
 
Join Date: Nov 2004
Location: SWNH
Re: Recording video in widescreen?

Not sure what you want to do. Do you have a 16:9 screen to display the captured video? Or is it just that you want the image to fill the screen vertically? If it's the latter then you can do it two ways one will screw up the aspect ratio and squish things horizontally (anamorphic) and the other will drop the edges of the image (pan and scan). The former I am not sure what the options of the gigapocket are.
EDIT: It looks as though 16:9 may not be an option with the Giga Pocket.
__________________
DEMONROAST
LIST
Scene of a Perfect Crime


Quote:
Originally posted by frankenberry
anybody else who decides to call me a fuckhead troll newbie (you know who you are) should be made to listen to phish bootleg taped by a '73 led zeppelin taper

Last edited by diggrd; 2006-02-14 at 04:35 AM.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #3  
Old 2006-02-14, 01:05 PM
roberthunter's Avatar
roberthunter roberthunter is offline
710.99 GB/721.11 GB/1.01
 
Join Date: Nov 2004
Re: Recording video in widescreen?

I have a 16:9 television and I'm looking to be able to record widescreen television programming and have it remain in a natural 16:9 presentation, in other words, fill up the entire television screen the way it did when I was originally watching it.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #4  
Old 2006-02-14, 01:17 PM
p_k's Avatar
p_k p_k is offline
Rebel_Scum
1.08 TB/317.23 GB/0.29
 
Join Date: Jan 2005
Location: Lake County , CA
Re: Recording video in widescreen?

dunno if your trying to create a dvd. but heres a option

drag the file to Vegas.. and render it in widescreen for dvd arch, in high def,
vegas lets you choose, 480 or 1080.. you'l have to work the audio in
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #5  
Old 2006-02-14, 05:57 PM
roberthunter's Avatar
roberthunter roberthunter is offline
710.99 GB/721.11 GB/1.01
 
Join Date: Nov 2004
Re: Recording video in widescreen?

What software will record straight to your harddrive in 16:9 format?
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #6  
Old 2006-02-14, 09:43 PM
diggrd's Avatar
diggrd diggrd is offline
1.10 TB/1.70 TB/1.54
 
Join Date: Nov 2004
Location: SWNH
Re: Recording video in widescreen?

Is this a Sony Vaio PC with a capture card pre-installed?
__________________
DEMONROAST
LIST
Scene of a Perfect Crime


Quote:
Originally posted by frankenberry
anybody else who decides to call me a fuckhead troll newbie (you know who you are) should be made to listen to phish bootleg taped by a '73 led zeppelin taper
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #7  
Old 2006-02-15, 12:28 AM
roberthunter's Avatar
roberthunter roberthunter is offline
710.99 GB/721.11 GB/1.01
 
Join Date: Nov 2004
Re: Recording video in widescreen?

Yes it is. Does that mean my options are limited?

Thanks for the help.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #8  
Old 2006-02-15, 03:44 AM
diggrd's Avatar
diggrd diggrd is offline
1.10 TB/1.70 TB/1.54
 
Join Date: Nov 2004
Location: SWNH
Re: Recording video in widescreen?

I'm not exactly sure what hardware Sony uses in these PCs it's possible that some other software could work better than Giga Pocket. Can you identify which capture card you have using Device Manager. It really seems dumb that the system can display 16:9 and the damn software that comes preinstalled won't allow you to record it that way, I'm sure there is a work around somewhere.
__________________
DEMONROAST
LIST
Scene of a Perfect Crime


Quote:
Originally posted by frankenberry
anybody else who decides to call me a fuckhead troll newbie (you know who you are) should be made to listen to phish bootleg taped by a '73 led zeppelin taper
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #9  
Old 2006-02-15, 11:25 AM
roberthunter's Avatar
roberthunter roberthunter is offline
710.99 GB/721.11 GB/1.01
 
Join Date: Nov 2004
Re: Recording video in widescreen?

It has "Legacy Video Capture Devices" and "Sony MPEG RealTime Encoder Board" listed under the Sound, Video and Game Controllers section of device manager.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
Reply

The Traders' Den > Where we go to learn ..... > Technobabble

Similar Threads
Thread Forum Replies Last Post
16:9 Widescreen Conversion - Crotchy Technobabble 15 2007-07-06 05:26 AM
Should I tape in widescreen or regular - wilson Technobabble 18 2004-12-30 01:52 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forums


All times are GMT -5. The time now is 12:23 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2004 - , TheTradersDen.org - All Rights Reserved - Hosted at QuickPacket
no new posts