The Traders' Den  

  The Traders' Den > Where we go to learn ..... > Technobabble
 

Notices

Technobabble Post your general Need for Help questions here.
Lossy or Lossless?
Moderators

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 2005-10-18, 04:48 PM
inside'eye's Avatar
inside'eye inside'eye is offline
Sun Araw
78.89 GB/117.24 GB/1.49
 
Join Date: Oct 2005
Location: If you cant be good be good at it
2-second-pause

Okay, here we go again, I am busy copying my second download and is written with the nero burner "2-second pause" between every track.I really don't want this again. My first down load also has this annoying pause between each track.it's a sacralige to any live recording.So please step by step explanations to this removel will be accepted with grace. It's a bluecongo matrix zeppelin earls court.flac. thankyou.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #2  
Old 2005-10-18, 04:54 PM
jcrab66's Avatar
jcrab66 jcrab66 is offline
We all walk the Long Road....
75.63 GB/483.42 GB/6.39
 
Join Date: Nov 2004
Location: Planet Bootleg
Re: 2-second-pause

seems to me when i burn with nero i select the box that says "no pause between tracks" and everything is just fine....
__________________
If you want to see a damn good live show check out THIS band.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #3  
Old 2005-10-18, 04:57 PM
Five's Avatar
Five Five is offline
TTD Staff
186.65 GB/588.32 GB/3.15
 
Join Date: Oct 2004
Location: Canada
Re: 2-second-pause

which version of nero are you using? v5 and previous you have to right-click properties for each track then select 0 for all except the first.

or just burn audio cdrs with EAC or foobar2000, automatically taken care of that way
__________________
Checksums Demystified EAC Config MakeTorrent WinAmp Config

Modern social theory casts a highly skeptical eye on any declaration that a group of persons is without conflict, and insists, on the contrary, that conflict is natural to groups, and even more, is essential to them. -Patrick Henry
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #4  
Old 2005-10-18, 08:14 PM
rherron's Avatar
rherron rherron is offline
Columbia, SC
108.77 GB/109.04 GB/1.00
 
Join Date: Dec 2004
Re: 2-second-pause

Select (highlight) every track on the CD (left-hand window pane) except track 1 (i.e. the gap is before the track number so there will be 2 seconds before the 1st song starts).

Right click the highlighted group.

Select properties.

In the dialog box, where it says "Pause," change that to 0.

Rob
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #5  
Old 2005-10-18, 08:58 PM
Chachi420's Avatar
Chachi420 Chachi420 is offline
db.etree.org/chachi420
TTD VIP
206.73 GB/1.15 TB/5.72
 
Join Date: Jan 2005
Re: 2-second-pause

I wish there was a way to change it to default to 0 sec....nero sux for not having that option...
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #6  
Old 2005-10-19, 06:52 PM
rherron's Avatar
rherron rherron is offline
Columbia, SC
108.77 GB/109.04 GB/1.00
 
Join Date: Dec 2004
Re: 2-second-pause

It's only an issue for live shows. Most people probably use it to copy their friends' studio CDs.

But I agree with you that it would be cool if you could change the default to 0 (except for track 1 of course -- which complicates the issue and is perhaps why you can't select your own default).

Rob
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #7  
Old 2005-10-20, 04:41 AM
inside'eye's Avatar
inside'eye inside'eye is offline
Sun Araw
78.89 GB/117.24 GB/1.49
 
Join Date: Oct 2005
Location: If you cant be good be good at it
Re: 2-second-pause

thankyou all for these pieces of imformation. but my computer is now seeding 1.19GB at 1.2kbs and i'm only half way. all web connections take to long to come through so i'll have to wait to make any further adjustments.thankyou again.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #8  
Old 2005-10-20, 01:08 PM
inside'eye's Avatar
inside'eye inside'eye is offline
Sun Araw
78.89 GB/117.24 GB/1.49
 
Join Date: Oct 2005
Location: If you cant be good be good at it
Re: 2-second-pause

Quote:
Originally Posted by inside-eye
thankyou all for these pieces of imformation. but my computer is now seeding 1.19GB at 1.2kbs and i'm only half way. all web connections take to long to come through so i'll have to wait to make any further adjustments.thankyou again.


Could I be firewalled? and what should i do about it? "poke a hole?"
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #9  
Old 2005-10-20, 01:13 PM
Five's Avatar
Five Five is offline
TTD Staff
186.65 GB/588.32 GB/3.15
 
Join Date: Oct 2004
Location: Canada
Re: 2-second-pause

portforward.com

hope this helps
__________________
Checksums Demystified EAC Config MakeTorrent WinAmp Config

Modern social theory casts a highly skeptical eye on any declaration that a group of persons is without conflict, and insists, on the contrary, that conflict is natural to groups, and even more, is essential to them. -Patrick Henry
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #10  
Old 2005-10-21, 09:33 PM
inside'eye's Avatar
inside'eye inside'eye is offline
Sun Araw
78.89 GB/117.24 GB/1.49
 
Join Date: Oct 2005
Location: If you cant be good be good at it
Re: 2-second-pause

....S I downloaded e.a.c and I downloaded foobar2000 and I clicked and I selected and a big thankyou for all the helpful advice from all the ladies and gentelmen. THIS IS a GREAT forum.

And then I saw a box in that says" no pause between tracks" so a big shout going out to jcrab66.I'll leave my portforwad.com on the side and have a couple of reads later.now i'm off to party
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
Reply

The Traders' Den > Where we go to learn ..... > Technobabble

Similar Threads
Thread Forum Replies Last Post
"Auto Pause" on Stand Alone DVD Recorders? - doubleolove Technobabble 0 2008-09-25 05:19 PM
Flac won't pause - Joe Giorgianni Technobabble 0 2007-11-07 10:41 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forums


All times are GMT -5. The time now is 06:38 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2004 - , TheTradersDen.org - All Rights Reserved - Hosted at QuickPacket
no new posts