The Traders' Den  

  The Traders' Den > Where we go to learn ..... > Technobabble
 

Notices

Technobabble Post your general Need for Help questions here.
Lossy or Lossless?
Moderators

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 2013-05-21, 03:15 PM
Blaando Blaando is offline
12.63 GB/3.64 GB/0.29
 
Join Date: Oct 2007
Taping in AC3 - Can I torrent here?

Hello dudes,

Since 2011 I'm recording shows with a ZOOM Q3 HD. This one has really good mics but,unfortunately,it can record audio just "lossy" (but with a great quality). My setup is AAC3 320 kbps 48 Khz,which I think is enough good for an audio recording. A few days ago I uploaded a Melvins show (totally unsurfaced before) on another torrent tracker and they banned the torrent 'cause their rules doesn't allow lossy formats.
The files are already spliced in tracks,converted from their original MOV to WAV,then to FLACs.
I read TTD rules about lossy formats but this isn't exactly mp3 or similar,so I don't know how to do.
Can I upload my torrent here? I really want to spread it out this one,and others will follow if I can do it.
Please,let me know your thoughts about this format and my specific cause.

P.s. Sorry for the not-so-good English (I'm Italian).

Thanks for your attention

Blaando
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #2  
Old 2013-05-21, 04:40 PM
AAR.oner's Avatar
AAR.oner AAR.oner is offline
TTD Staff
1.11 TB/1.41 TB/1.27
 
Join Date: Feb 2005
Location: Appalachia
Re: Taping in AC3 - Can I torrent here?

unfortunately we don't allow any lossy audio formats, even if its the orig. recording format...but there's plenty of other trackers out there that would allow it, so don't be discouraged by it


and cheers for tapin the Melvins!
__________________
TTD's Gear Lust Forum -- info & reviews on taping gear
The Basics of EQing
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #3  
Old 2013-05-23, 07:33 AM
DanielG's Avatar
DanielG DanielG is offline
300.35 GB/438.48 GB/1.46
 
Join Date: Feb 2006
Location: Australia
Re: Taping in AC3 - Can I torrent here?

Quote:
Originally Posted by Blaando View Post
Since 2011 I'm recording shows with a ZOOM Q3 HD.
That's a video camera, right? Is the video footage good quality?

You will be able to get around the 'lossy' aspect of your audio recording on most trackers if you convert the MOV file into a standard DVD. DVDs are permitted to have AC3 audio.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
Reply

The Traders' Den > Where we go to learn ..... > Technobabble

Similar Threads
Thread Forum Replies Last Post
RSS Torrent Download Feed and/or IRC Auto Torrent Download - Crumbo Site Announcements & Suggestions 5 2011-05-23 10:46 PM
Unbale to Load XXX.torrent: Invalid Torrent file! - rainmanz Technobabble 3 2008-02-18 12:32 PM
torrent upload is missing files (attempting to re-post older torrent) - cicada Technobabble 3 2007-02-02 03:10 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forums


All times are GMT -5. The time now is 05:42 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2004 - , TheTradersDen.org - All Rights Reserved - Hosted at QuickPacket
no new posts