PDA

View Full Version : ports


general eclectic
2007-04-01, 11:53 AM
why do my ports show as open only some of the time? such as, not now!

U2Lynne
2007-04-01, 12:08 PM
Are tehy showing the same port numbers sometimes open and sometimes closed? Or showing different ports all the time? Something to check.... open up your terminal and type "ipinfo" (I think that is it) and it will tell you your local IP - something like 192.168.1.xxx . Do that both when your ports are opened and closed and see if that value is different.

You can also take a look at canyouseeme.org and see if your port is currently open.

general eclectic
2007-04-01, 12:36 PM
canyouseeme can see me

would it hurt for me turn uTorrent off then on again to see if it changes anything?

re: ipinfo is that in the DOS prompt window? if so the command is wrong...

U2Lynne
2007-04-01, 12:55 PM
Whoops.... it's "ipconfig" Sorry.

If you are fine on canyouseeme, but TTD, err, COBT ( :D ) is showing you as firewalled, try just stopping the torrent and then starting it again.

general eclectic
2007-04-01, 12:59 PM
thanx, took a note of the IP whilst i'm showing in red, just gotta wait now for the port to appear to be open again...

general eclectic
2007-04-01, 01:06 PM
Aaah, uTorrent is now showing the magic green circle with the white tick in it.

Next time yr tracker updates i think it should show my ports as open. Thanx for the help, but why does it do that? Anybody know?

U2Lynne
2007-04-01, 01:10 PM
It is this one you are showing up as firewalled on: Jeff Lang 1990s Real Scars (FLAC)

You should stop it and then start it again and the firewalled sign should go away.

As for why it does that.... well either at the time you started the torrent you were having connection problems (ISP stuff) and so the tracker thought you were firewalled OR when you started, our tracker load was up and gave a false positive on you being firewalled.

general eclectic
2007-04-01, 01:17 PM
Thanx Lynne, did you get the Az show (http://www.archive.org/details/jlang2006-05-03.schoeps.mk4.flacf)?

U2Lynne
2007-04-01, 01:27 PM
Getting it now. I wish they had a one-button-grabs-all for the flac files.

Thanks!

general eclectic
2007-04-01, 01:44 PM
Getting it now. I wish they had a one-button-grabs-all for the flac files.

Thanks!

Wouldn't that be nice. Surely someone's suggested it to them before now.

U2Lynne
2007-04-01, 02:09 PM
Actually, they used to have that, but then they changed the site configuration and never put it back on. I don't know if there was ever a reason given for why they didn't put it back.