PDA

View Full Version : Is My BT Client Supposed To Strain My PC's Resources?


thisistoto
2005-09-19, 06:12 PM
Im using Bit Tornado, and even just with one torrent going it seems to just eat up my resources. I have a pretty powerful system (P4 1.6 w/ 512mb of ram). Any ideas? Or is this normal?

TheMamba
2005-09-19, 07:42 PM
I haven't used Bit Tornado, but to answer your question, no, it shouldn't.

512 isn't a ton of RAM but it should be more then adequate to do anything short of high-end applications (games, 3D rendering, etc.).

Do you have a lot of programs running in the background?

thisistoto
2005-09-19, 09:16 PM
No but I do feel other programs being slowed down

saltman
2005-09-20, 10:49 AM
It should only slow down things using your internet like firefox or ie or whatever... due to the inability to make confirmations with the upload maxed. All other programs should not be affected. I would stay away from clients that are java based on your system... i.e no Azureus. If you have multiple torrents open, this will eat up your ram and slow everything down. But you shouldn't have more than one or two open anyway unless your on a T1 or OC3 or the likes.

feralicious
2005-09-20, 01:21 PM
Im using Bit Tornado, and even just with one torrent going it seems to just eat up my resources. I have a pretty powerful system (P4 1.6 w/ 512mb of ram). Any ideas? Or is this normal?I never had that problem when I was running Bit Tornado on a system equivalent to yours. Have you defragged your C drive recently? If not, that might help. Also run a spyware/adware program in case something has found its way in.

TheMamba
2005-09-20, 01:34 PM
Good spyware program:

http://www.lavasoftusa.com/software/adaware/

Defrag is a great idea too.

thisistoto
2005-09-20, 11:40 PM
i defrag all of my drives every week, and run spyware and such tooo.

RIAA
2005-09-21, 12:18 AM
How full is your hard disc and how fast are you downloading?

thisistoto
2005-09-21, 12:41 AM
it isnt that full at all (it dls to a 200 gig drive thats only using 50 gigs) and i get speeds of anywere 20 - 100

Spelunker
2005-09-21, 12:46 AM
it isnt that full at all (it dls to a 200 gig drive thats only using 50 gigs) and i get speeds of anywere 20 - 100
Toto - You should never tell the RIAA that. :nono: