The Traders' Den  

  The Traders' Den > Where we go to learn ..... > Technobabble
 

Notices

Technobabble Post your general Need for Help questions here.
Lossy or Lossless?
Moderators

Reply
 
Thread Tools
  #16  
Old 2010-04-10, 04:16 AM
Zachary Taylor Zachary Taylor is offline
169.45 GB/205.19 GB/1.21
 
Join Date: Jan 2010
Re: OK I've done everything but still Firewalled on Comcast

sorry to keep making posts, I don't see an edit button. so

edit, a few hours later, I'm seeding to two people, at least one of whom must be firewalled also. So in my situation, I can apparently seed to someone that is also firewalled. No big deal, I'm able to get good stuff and help other people get stuff.

If any of this information helps site managers or other people interested in keeping the hobby viable, I hope the information helps.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #17  
Old 2010-04-10, 07:47 AM
direwolf-pgh's Avatar
direwolf-pgh direwolf-pgh is offline
On the Beach
666.18 GB/1.29 TB/1.99
 
Join Date: Dec 2005
Location: down in the basement
Re: OK I've done everything but still Firewalled on Comcast

this is thread #62 about being firewalled
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #18  
Old 2010-04-10, 04:56 PM
Zachary Taylor Zachary Taylor is offline
169.45 GB/205.19 GB/1.21
 
Join Date: Jan 2010
Thumbs up Re: OK I've done everything but still Firewalled on Comcast

Quote:
this is thread #62 about being firewalled

Oh, I'll start a new one next time.

just kidding. nevermind, Fat Elvis and mrpete. Sorry I posted on your thread.

sorry you are so tired direwolf.

all is well. I think I can adblock the red text under my name and then I won't see it anymore. Okay by me.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #19  
Old 2010-04-10, 06:04 PM
mrpete's Avatar
mrpete mrpete is offline
7.27 GB/172.85 GB/23.77
 
Join Date: Jul 2009
Location: Midwest, USA
Re: OK I've done everything but still Firewalled on Comcast

Zach - I'm getting instructions worked up for you but I need to be sure about:
- the IP address of the router
- the IP addresses that are being given out by the router.

In your browser surf to http://192.168.0.1 . Do you get a login/password screen?

If that isn't the address try http://192.168.50.1 .

Post here which URL works for you.

Next ... in windows ... Start -> Run -> cmd [DOS windows appears/you could have typed in "command"].

At the DOS prompt type in the command on the next line. You should get output like the bit below.

ipconfig

Ethernet adapter Local Area Connection:

Connection-specific DNS Suffix . :
IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.15.100
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.15.1


Post here what your IP address is. It is possible that each time that Windows is booted you could get a different address.

... start of info related to your 2nd post ...

Zach - Good observation about you being firewalled and still able to seed another firewalled BitTorrent client.

I just looked at the clients on the torrent "Leonard Cohen 1988-05-20" that you are seeding AND ALL THE FOLKS ARE USING UTORRENT V2. What appears to be happening is that the new protocol that is built into recent copies of uTorrent is working! That's great!

uTP is a new datacomm protocol from uTorrent. AFAIK only uTorrent has it. I believe the libtorrent folks are working on getting it implemented.

Two of the main features of uTP are:
- allow 2 firewalled BT clients to connect and pass data
- automatic bandwidth congestion management

I don't know how it works the magic that allows 2 firewalled clients to pass data ... but it's great feature.

Added: I couldn't care less about "thread hijacking" in this particular case.

Last edited by mrpete; 2010-04-10 at 06:13 PM. Reason: added a bit at the bottom
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #20  
Old 2010-04-10, 07:56 PM
Waldo Jeffers's Avatar
Waldo Jeffers Waldo Jeffers is offline
Banned
0.00 KB/0.00 KB/---
 
Join Date: Jun 2009
Re: OK I've done everything but still Firewalled on Comcast

YouTube Video
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #21  
Old 2010-04-10, 08:02 PM
direwolf-pgh's Avatar
direwolf-pgh direwolf-pgh is offline
On the Beach
666.18 GB/1.29 TB/1.99
 
Join Date: Dec 2005
Location: down in the basement
Re: OK I've done everything but still Firewalled on Comcast

Quote:
Originally Posted by Zachary Taylor View Post
sorry you are so tired direwolf.
you arent firewalled and it's mr. direwolf-pgh.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #22  
Old 2010-04-10, 08:43 PM
mrpete's Avatar
mrpete mrpete is offline
7.27 GB/172.85 GB/23.77
 
Join Date: Jul 2009
Location: Midwest, USA
Re: OK I've done everything but still Firewalled on Comcast

The TTD tracker show Zach as being firewalled. In spite of that he's ben able to seed almost 3 GB. On that torrent they're all using uTorrent v2.

Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #23  
Old 2010-04-11, 09:35 AM
direwolf-pgh's Avatar
direwolf-pgh direwolf-pgh is offline
On the Beach
666.18 GB/1.29 TB/1.99
 
Join Date: Dec 2005
Location: down in the basement
Re: OK I've done everything but still Firewalled on Comcast

thats a nice screen cap. shame i didnt take one..cause the dude wasnt firewalled then..
and he's not on any torrents at the moment ..so I guess the only thing left to do is enjoy the day

p.s. a few posts ago it was mentioned two routers are being used

Toshiba DAZ8821F
Level One WBR-6001

..If he nuked the wireless router and went with an access point - all would be fine.
two router config?! na, you're on your own. sorry.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #24  
Old 2010-04-11, 12:31 PM
mrpete's Avatar
mrpete mrpete is offline
7.27 GB/172.85 GB/23.77
 
Join Date: Jul 2009
Location: Midwest, USA
Re: OK I've done everything but still Firewalled on Comcast

I'm sure you're right direwolf and that Zach was not firewalled when you looked. That's what he's complaining about ... sometimes firewalled ... sometimes not.

I'm guessing the image looks good because I converted the capture to PNG. That's supposed to be a non-lossy image format (seems appropriate for this forum). PNG can be really good qual for screen imgs and many times it's also the smallest file.

He's only using one router. It's the WBR-6001. It looks to be a nice (and complicated/feature rich) wireless router. A link to the manual is below.

http://download.level1.com/level1/ma...BR-6001_UM.pdf

The Toshiba DAZ8821F is a typical uncomplicated cable modem. The manual is at the link below.

http://www.toshiba.com/taisnpd/produ...2500manual.pdf
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #25  
Old 2010-04-11, 04:47 PM
direwolf-pgh's Avatar
direwolf-pgh direwolf-pgh is offline
On the Beach
666.18 GB/1.29 TB/1.99
 
Join Date: Dec 2005
Location: down in the basement
Re: OK I've done everything but still Firewalled on Comcast

Attachment 76255
any thoughts about this page in the manual..
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #26  
Old 2010-04-11, 05:59 PM
mrpete's Avatar
mrpete mrpete is offline
7.27 GB/172.85 GB/23.77
 
Join Date: Jul 2009
Location: Midwest, USA
Re: OK I've done everything but still Firewalled on Comcast

It shows a moderately standard setup. Most folks will avoid the whole USB thing ... a USB hookup is not as good as 10BASE-T.

There aren't any routers in the setup that is shown. Zach has a WBR-6001 where the switch/hub is shown.

One unusual thing about the example setup is that they show a crossover cable connecting from the modem to a "non-uplink" connection on the switch. Very few home setups would use a crossover cable.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #27  
Old 2010-04-12, 12:10 AM
bullpinjohn's Avatar
bullpinjohn bullpinjohn is offline
241.61 GB/353.36 GB/1.46
 
Join Date: May 2006
Re: OK I've done everything but still Firewalled on Comcast

Try encrypting your router, it made a difference for me. I'm on a dynamic, but I don't have to reset my router anymore. Worked for me.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #28  
Old 2010-04-24, 04:40 PM
newbe's Avatar
newbe newbe is offline
60.78 GB/72.80 GB/1.20
 
Join Date: Nov 2005
Location: Dirty South
Re: OK I've done everything but still Firewalled on Comcast

I have Comcast and lose the Port Forwarding ALL the time! Somehow my Local IP Address changes. That's another issue.

It was a royal pain at first but now I can reset my ports in a matter of minutes.

I go to RUN, type in "ipconfig", look at the last digits of your IP Address. I have a Netgear modem so I go to NETGEAR Gateway's "Port Forwarding" and type in those last few digits of your IP Address into "Local IP Address" in "Add Custom Rules" and botta-bing.

Hope this helps you.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #29  
Old 2010-04-25, 02:33 PM
bullpinjohn's Avatar
bullpinjohn bullpinjohn is offline
241.61 GB/353.36 GB/1.46
 
Join Date: May 2006
Re: OK I've done everything but still Firewalled on Comcast

Quote:
Originally Posted by newbe View Post
I have Comcast and lose the Port Forwarding ALL the time! Somehow my Local IP Address changes. That's another issue.

It was a royal pain at first but now I can reset my ports in a matter of minutes.

I go to RUN, type in "ipconfig", look at the last digits of your IP Address. I have a Netgear modem so I go to NETGEAR Gateway's "Port Forwarding" and type in those last few digits of your IP Address into "Local IP Address" in "Add Custom Rules" and botta-bing.

Hope this helps you.
I have a Netgear router. I encrypted the router, I don't have that problem anymore. I used to have to do the same thing.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #30  
Old 2010-04-27, 06:52 AM
newbe's Avatar
newbe newbe is offline
60.78 GB/72.80 GB/1.20
 
Join Date: Nov 2005
Location: Dirty South
Re: OK I've done everything but still Firewalled on Comcast

Encrypted the router? That's a new one for me but thanks bullpinjohn. I'll have to look into that.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
Reply

The Traders' Den > Where we go to learn ..... > Technobabble

Similar Threads
Thread Forum Replies Last Post
Anyone else getting 100 KB/sec upload with Comcast? - Lou Technobabble 9 2008-06-16 10:39 PM
Got the call from Comcast ! - Paul56 Technobabble 50 2008-01-24 03:22 AM
Hooking up a Comcast HD box to a MAC - cr8ed Technobabble 3 2007-10-25 06:34 AM
Comcast IP Problems - myron Technobabble 5 2006-03-31 06:25 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forums


All times are GMT -5. The time now is 06:20 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2004 - , TheTradersDen.org - All Rights Reserved - Hosted at QuickPacket
no new posts