The Traders' Den  

  The Traders' Den > Where we go to learn ..... > Technobabble
 

Notices

Technobabble Post your general Need for Help questions here.
Lossy or Lossless?
Moderators

Reply
 
Thread Tools
  #1051  
Old 2006-02-21, 03:16 AM
AAR.oner's Avatar
AAR.oner AAR.oner is offline
TTD Staff
1.11 TB/1.41 TB/1.27
 
Join Date: Feb 2005
Location: Appalachia
Re: How to burn dvds over 4 gigs?

you can select the "auto compression" option in toast 7...it'll automatically shrink it to DVD5
__________________
TTD's Gear Lust Forum -- info & reviews on taping gear
The Basics of EQing
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #1052  
Old 2006-02-21, 09:52 PM
partyboy7903
0.00 KB/0.00 KB/---
 
Icon4 Help making DVD?!!?!?!?!

How do you turn the VOB files and all that into a dvd that works on normal DVD or computer players? I've got roxio easy media creator 7 if that helps? Please help me???
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #1053  
Old 2006-02-22, 02:29 AM
thisistoto thisistoto is offline
505.91 GB/533.29 GB/1.05
 
Join Date: Nov 2004
Re: Help making DVD?!!?!?!?!

just go to make a video dvd and drop the video_ts folder into the dvd project.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #1054  
Old 2006-02-22, 11:17 AM
diggrd's Avatar
diggrd diggrd is offline
1.10 TB/1.70 TB/1.54
 
Join Date: Nov 2004
Location: SWNH
Re: Help making DVD?!!?!?!?!

I have Roxio 8 and in order to burn pre-authored DVDs like the one on this site you need to use Disc Copier and choose the folder as the source. I don't know why there are good features in Toast that are not duplicated in EasyMediaCreator, or for that matter why some good features in EMC 7 were dropped in EMC 8?
__________________
DEMONROAST
LIST
Scene of a Perfect Crime


Quote:
Originally posted by frankenberry
anybody else who decides to call me a fuckhead troll newbie (you know who you are) should be made to listen to phish bootleg taped by a '73 led zeppelin taper
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #1055  
Old 2006-02-23, 11:14 PM
wokyft31188
0.00 KB/0.00 KB/---
 
Re: How to burn dvds over 4 gigs?

thanks a bunch the two of you

ill give those a shot
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #1056  
Old 2006-02-24, 02:16 PM
willndmb willndmb is offline
TTD VIP
437.11 GB/9.85 TB/23.07
 
Join Date: Nov 2004
Location: NY
Re: How to burn dvds over 4 gigs?

imo we should not support this kinda of stuff
if you ask me its the same as taking wavs and compressing them to mp3

so for your own personal use cool but please do not ever trade it with anyone
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #1057  
Old 2006-02-24, 05:14 PM
STLBlues's Avatar
STLBlues STLBlues is offline
Seiwa-en
TTD VIP
515.69 GB/744.37 GB/1.44
 
Join Date: Jan 2005
Location: Ozarks
Re: How to burn dvds over 4 gigs?

You don't have to shrink a DVD9 to a DVD5 w/ DVD Shrink...it can separate the show over 2 discs. You can click Re-Author, drag the main title(s) over to the left, then click on the chapter box, and cut it in half. This process takes out the menu, but the movie, etc. will be uncompressed.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #1058  
Old 2006-02-27, 06:51 PM
m4p
0.00 KB/0.00 KB/---
 
How long does it take to burn a dvd?

say its an avi file thats 700mb, it takes me 2 hours+ any tips to reduce the time?
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #1059  
Old 2006-02-27, 08:48 PM
diggrd's Avatar
diggrd diggrd is offline
1.10 TB/1.70 TB/1.54
 
Join Date: Nov 2004
Location: SWNH
Re: How long does it take to burn a dvd?

The burning is not what is taking so long, converting avi to mpeg is the bottleneck. First of all I would not be letting my burning software do the conversion. There are so many variables that can affect the speed but, 1.5 to 2 X the length of avi to convert to mpeg is pretty fast.
__________________
DEMONROAST
LIST
Scene of a Perfect Crime


Quote:
Originally posted by frankenberry
anybody else who decides to call me a fuckhead troll newbie (you know who you are) should be made to listen to phish bootleg taped by a '73 led zeppelin taper
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #1060  
Old 2006-02-28, 09:32 PM
bkm669's Avatar
bkm669 bkm669 is offline
bkm669
2.86 TB/3.57 TB/1.25
 
Join Date: Nov 2004
Location: VA
Question Nero and Chaptering ?

Does anyone know how to record a dvd that says it has chaptering. But when you go to transcode it, Nero asks you " do you want to merge these files?". If you do, you can't skip tracks on the finished version and if you don't you've got all the files that have been split that you have to choose from on your screen?
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #1061  
Old 2006-03-01, 04:41 AM
diggrd's Avatar
diggrd diggrd is offline
1.10 TB/1.70 TB/1.54
 
Join Date: Nov 2004
Location: SWNH
Re: Nero and Chaptering ?

Is there a reason you are transcoding the DVD? You should not be using Nerovision to burn a pre-authored DVD. Just use Nero Burning Rom or Nero Express.


__________________
DEMONROAST
LIST
Scene of a Perfect Crime


Quote:
Originally posted by frankenberry
anybody else who decides to call me a fuckhead troll newbie (you know who you are) should be made to listen to phish bootleg taped by a '73 led zeppelin taper
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #1062  
Old 2006-03-02, 06:47 PM
aikox2's Avatar
aikox2 aikox2 is offline
One-Eyed Chesire
833.91 GB/1.29 TB/1.58
 
Join Date: Jun 2005
Location: The Northwest Corner of a Brand-New Crescent Moon
Can't fast rewind past chapter breaks on DVD 9 burnt w/Nero

I have noticed that on the past three dual-layer discs I burned with Nero 7 Ultra Edition, I can skip forward or back through chapters, and I can fast-forward through chapters, but if I rewind a track, as soon as it gets to the beginning of the track I am rewinding, it then starts jumping from track to track, rather than rewinding through the next previous track; the rewind button effectively changes to a previous track button as soon as it hits the track boundary.

Pretty weird.

Does anyone know why if this is specific to Nero, why it does this, or a fix?

Any suggestions?

Thanks for any feedback.

Aiko
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #1063  
Old 2006-03-03, 09:20 AM
Suzanne
0.00 KB/0.00 KB/---
 
Re: Can't fast rewind past chapter breaks on DVD 9 burnt w/Nero

I noticed that when I try and rewind on a DVD-9 created with Nero that it gets stuck at chapter breaks, you can't get back to a previous scene without actually skipping back to the previous chapter and fast forwarding. It doesn't actually start skipping chapters like you said, but problems all the same.

I've found the best way to burn DVD-9 is to rip an ISO using dvd_decrypter and then burn that ISO using dvd_decrypter. Or, if the movie itself is only 5-6GB, I'll just shrink it down and burn a dvd-5. Haven't had any problems with DVD-9s since. Now if only the prices on the media would drop....
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #1064  
Old 2006-03-03, 09:51 AM
scifreak69 scifreak69 is offline
563.59 GB/704.22 GB/1.25
 
Join Date: Nov 2005
dvd burning

i use sonic for dvds
here the QUESTION
when i try and burn some shows under 4 gb i have to split 2 cd
and good instance is the clapton that just went up
is thier some type of setting that i need to use
this does not happen all the time
any help
thanks for the time and energy
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #1065  
Old 2006-03-05, 07:52 PM
milesp milesp is offline
73.00 GB/113.55 GB/1.56
 
Join Date: Dec 2005
dual layer dvd help... no menu?

Alright so I just burned a show to dvd. The person who made it, created menu's and such, so I just drag and drop all of the files to burn it. The first set worked fine on a single layer dvd-r. The second set is too long, so it must be burned to a dual layer. When I put the dual layer disc into a home dvd player, there is no menu, just the default SAMSUNG DVD screen. However, the disc still plays and I can move the cursor across the screen to choose tracks as if there was a menu. Its like the menu is there, but the image isn't being projected on the screen.

I then burned half of the second set to a single layer dvd. The menu is fine, everything plays fine except the last couple of tracks which I left off.

Has anyone ever ran into this before?
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
Reply

The Traders' Den > Where we go to learn ..... > Technobabble

Similar Threads
Thread Forum Replies Last Post
Problems burning dual layer DVDs - Tubular Technobabble 68 2009-05-04 12:58 PM
Problems burning dvds, answer asap!! - popeye Technobabble 1 2007-02-17 01:11 PM
CD burning problems...Nero... - Gratefulzepp Technobabble 3 2006-04-12 09:41 PM
Need help with burning problems - taylordb Technobabble 7 2006-02-18 10:40 PM
Burning audio problems - Greengoat Technobabble 5 2005-01-15 07:07 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forums


All times are GMT -5. The time now is 03:32 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2004 - , TheTradersDen.org - All Rights Reserved - Hosted at QuickPacket
no new posts