The Traders' Den  

  The Traders' Den > Where we go to learn ..... > Technobabble
 

Notices

Technobabble Post your general Need for Help questions here.
Lossy or Lossless?
Moderators

Reply
 
Thread Tools
  #826  
Old 2005-11-28, 08:38 PM
RebINS6 RebINS6 is offline
56.33 GB/70.37 GB/1.25
 
Join Date: Jan 2005
Re: dvd playback problem

let me rephrase that last one. it came out wrong. i have 2 dvd burners on my comp. i tried burning the concerts on both of them. they play fine in my burners after they burn. but they jump around or wont play in any standalone. but i burned a dvd that i already owned to see if it would work. when i do that, the burned dvd plays everywhere.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #827  
Old 2005-11-28, 09:50 PM
TheMamba's Avatar
TheMamba TheMamba is offline
I love them redheads!
70.51 GB/140.66 GB/1.99
 
Join Date: Nov 2004
Location: South Florida
Re: dvd playback problem

This is going to sound silly...but are you having problems with just one show?

Or ANY show now?
__________________
Audio List

Quote:
Originally Posted by SpermaLopez
Sorry, I'm still a n00b.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #828  
Old 2005-11-28, 10:14 PM
U2Lynne's Avatar
U2Lynne U2Lynne is offline
TTD Staff
471.57 GB/2.01 TB/4.37
 
Join Date: Oct 2004
Location: California
Re: dvd playback problem

I'm not sure if this was brought up, but does you player play both NTSC and PAL? And what format was the DVD that you're having problems with?
__________________
Five's Checksums Demystified - everything and anything you want to know about checksums
On a Mac? Get XLD to rip your CDs. Please see this guide - X Lossless Decoder (XLD): How to create flawless CD rips on Mac OS X

TTD GoFundMe Campaign

Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #829  
Old 2005-11-28, 11:20 PM
RebINS6 RebINS6 is offline
56.33 GB/70.37 GB/1.25
 
Join Date: Jan 2005
Re: dvd playback problem

Ive dl'd 3 shows the past week. 2 dire straits & a mark knopfler concert. all didnt burn right.

dvd is -R. & as far as i know they are both supported
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #830  
Old 2005-11-29, 12:36 AM
JDUB's Avatar
JDUB JDUB is offline
183.24 GB/563.85 GB/3.08
 
Join Date: Nov 2004
Re: will play on computer, but won't play on dvd

Quote:
Originally Posted by Five
are you burning with nero in data dvd mode or video dvd mode?

the video dvd mode will set up the folders for you and everything, couldn't be any simpler. it also makes small changes to the .bup and .ifo sometimes that might solve your problem.
its set on dvd. new compilation. i goto nero express and my recorder is set on dvd rw dru-800a [dvd] i don't know how to check the difference between data and video.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #831  
Old 2005-11-29, 11:14 AM
AAR.oner's Avatar
AAR.oner AAR.oner is offline
TTD Staff
1.11 TB/1.41 TB/1.27
 
Join Date: Feb 2005
Location: Appalachia
Re: will play on computer, but won't play on dvd

Nero Express is probly the issue...

go to your program list and run Nero Burning ROM.
Select "DVD" and then "DVD-Video".
Nero will open the project window...drag ALL of the files in the show's Video_TS folder to the *red* Video_TS folder [left window].
Make sure yer proper disc drive is selected & Click Burn.
__________________
TTD's Gear Lust Forum -- info & reviews on taping gear
The Basics of EQing
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #832  
Old 2005-11-29, 11:18 AM
AAR.oner's Avatar
AAR.oner AAR.oner is offline
TTD Staff
1.11 TB/1.41 TB/1.27
 
Join Date: Feb 2005
Location: Appalachia
Re: dvd playback problem

as Lynne said, are the show's NTSC or PAL? and is your standalone NTSC or PAL?

i'm guessing this might be the problem, unless you've got burners going bad or your standalone is dying...
__________________
TTD's Gear Lust Forum -- info & reviews on taping gear
The Basics of EQing
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #833  
Old 2005-11-29, 11:59 AM
RebINS6 RebINS6 is offline
56.33 GB/70.37 GB/1.25
 
Join Date: Jan 2005
Re: dvd playback problem

Quote:
Originally Posted by AAR.oner
as Lynne said, are the show's NTSC or PAL? and is your standalone NTSC or PAL?

i'm guessing this might be the problem, unless you've got burners going bad or your standalone is dying...

1 of them is a PAL another is a NTSC, the 3rd doesnt say either way
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #834  
Old 2005-11-29, 12:16 PM
AAR.oner's Avatar
AAR.oner AAR.oner is offline
TTD Staff
1.11 TB/1.41 TB/1.27
 
Join Date: Feb 2005
Location: Appalachia
Re: dvd playback problem

aight...still doesn't explain why both the PAL and NTSC won't play...what model is your standalone?
__________________
TTD's Gear Lust Forum -- info & reviews on taping gear
The Basics of EQing
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #835  
Old 2005-11-29, 12:39 PM
RebINS6 RebINS6 is offline
56.33 GB/70.37 GB/1.25
 
Join Date: Jan 2005
Re: dvd playback problem

heres an update for you. i just burned the trey from vegoose dvd & it worked perefectly. but still a no-go on the dire straits. its a panasonic sa-dp1. but it plays my other burned concert dvds. im off to work though. thanks again for the help everyone.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #836  
Old 2005-11-29, 02:48 PM
AAR.oner's Avatar
AAR.oner AAR.oner is offline
TTD Staff
1.11 TB/1.41 TB/1.27
 
Join Date: Feb 2005
Location: Appalachia
Re: dvd playback problem

from what i could find, it seems this is a PAL player [i could be wrong, but all the links google spit out were european]...i'm guessing you might be running into a NTSC vs PAL issue.

for the show thats not working, you can try this "cheat" rherron posted...it works *most* of the time [if indeed the problem yer having is NTSC/PAL]...you can get the program ifoedit [freeware] at one of the following sites:
http://www.ifoedit.com/
http://www.afterdawn.com/software/vi...ls/ifoedit.cfm
http://www.doom9.org/index.html?/mpg/ifoedit-basic.htm

here's the guide for the cheat:
Quote:
Originally Posted by rherron
You can use a program called IFOEdit to sort of trick your DVD player into playing PAL DVDs, and it is VERY, VERY easy to do.

Using IFOEdit, open .IFO files. The program will have two windows of information. In the bottom window there will be lots of lines of text. Look for the lines (there will be 1 or 2 or more depending upon which IFO file you are looking at) of text containing the word "PAL." Double click those lines. A dialog box will open. There is a button to select PAL or NTSC. Select NTSC. Save the file. It will ask if you want to change the .BUP files as well. Answer "Yes." You're done. Burn away.

This is not a true conversion (PAL to NTSC) but changing the info files like this will trick many DVD players into believing this is an NTSC recording. I have heard it will not work on all DVD players but it works great on mine. No problems whatsoever. It does nothing to alter the actual video files, so there is no deterioration of the quality. It is my understanding that many (most?) newer DVD players are capable of playing both NTSC and PAL though they are not sold that way (perhaps because of pressure from the movie industry because it helps make it easier for them to maintain its region encoding system -- just a guess).

The worst thing that could happen is that it wouldn't work on your player and you'd have wasted $.50 cents on a DVD+R. Back up every file in the "VIDEO_TS" folder that is not a video (VOB) file and if this doesn't work for you you can restore the folder to it's original state (this is also a good idea in case you ever wish to trade the show or reseed it, etc.).

Rob
__________________
TTD's Gear Lust Forum -- info & reviews on taping gear
The Basics of EQing
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #837  
Old 2005-11-29, 07:18 PM
RebINS6 RebINS6 is offline
56.33 GB/70.37 GB/1.25
 
Join Date: Jan 2005
Re: dvd playback problem

thanks alot. ill try this out when i get home.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #838  
Old 2005-11-30, 08:46 AM
JDUB's Avatar
JDUB JDUB is offline
183.24 GB/563.85 GB/3.08
 
Join Date: Nov 2004
Re: will play on computer, but won't play on dvd

Quote:
Originally Posted by AAR.oner
Nero Express is probly the issue...

go to your program list and run Nero Burning ROM.
Select "DVD" and then "DVD-Video".
Nero will open the project window...drag ALL of the files in the show's Video_TS folder to the *red* Video_TS folder [left window].
Make sure yer proper disc drive is selected & Click Burn.

ok, i go to nero burning rom se, it comes up with a new compilation box that has dvd selected and dvd video selected. i also have to select new or cancel or nero express or open. i chose new and it opened up the dvd burning rom. i do not see the red folder. all i see is disc with "new" next to it. how do i get the red folder?
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #839  
Old 2005-11-30, 09:09 AM
AAR.oner's Avatar
AAR.oner AAR.oner is offline
TTD Staff
1.11 TB/1.41 TB/1.27
 
Join Date: Feb 2005
Location: Appalachia
Re: will play on computer, but won't play on dvd

there should be the disc "new"--with an Audio_TS folder and a Video_TS folder [red] ...not to be an ass, but are you sure you didn't select one of the DVD-ROM options instead of DVD-Video?

if you've selected DVD-Video for sure, try creating an Audio_TS folder [leave empty] and drag the show's Video_TS folder from the browser to the project...then burn...
__________________
TTD's Gear Lust Forum -- info & reviews on taping gear
The Basics of EQing
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #840  
Old 2005-11-30, 09:39 AM
JDUB's Avatar
JDUB JDUB is offline
183.24 GB/563.85 GB/3.08
 
Join Date: Nov 2004
Re: will play on computer, but won't play on dvd

Quote:
Originally Posted by AAR.oner
there should be the disc "new"--with an Audio_TS folder and a Video_TS folder [red] ...not to be an ass, but are you sure you didn't select one of the DVD-ROM options instead of DVD-Video?

if you've selected DVD-Video for sure, try creating an Audio_TS folder [leave empty] and drag the show's Video_TS folder from the browser to the project...then burn...

trust me, you are not being an ass.


you were correct i didn't have dvd video selected. i had dvd rom. i'm gonna try it now.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
Reply

The Traders' Den > Where we go to learn ..... > Technobabble

Similar Threads
Thread Forum Replies Last Post
Problems burning dual layer DVDs - Tubular Technobabble 68 2009-05-04 12:58 PM
Problems burning dvds, answer asap!! - popeye Technobabble 1 2007-02-17 01:11 PM
CD burning problems...Nero... - Gratefulzepp Technobabble 3 2006-04-12 09:41 PM
Need help with burning problems - taylordb Technobabble 7 2006-02-18 10:40 PM
Burning audio problems - Greengoat Technobabble 5 2005-01-15 07:07 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forums


All times are GMT -5. The time now is 12:15 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2004 - , TheTradersDen.org - All Rights Reserved - Hosted at QuickPacket
no new posts