The Traders' Den  

  The Traders' Den > Where we go to learn ..... > Technobabble
 

Notices

Technobabble Post your general Need for Help questions here.
Lossy or Lossless?
Moderators

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 2007-02-07, 08:13 PM
Jeff B's Avatar
Jeff B Jeff B is offline
2.31 TB/1.58 TB/0.69
 
Join Date: Nov 2006
Firewalled--nothing works

I have tried everything your site, portforwarding.com, utorrent, my modem manufacturer, and dsl provider has recomended--to eliminate my status as being firewalled. Nothing works.
Is it possible I may never be free of this status no matter what??
Can you see my port as being open??
Help me Obi-Wan, you are my only hope !!
Jeff

Last edited by Jeff B; 2007-02-07 at 08:19 PM.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #2  
Old 2007-02-07, 08:47 PM
Jeff B's Avatar
Jeff B Jeff B is offline
2.31 TB/1.58 TB/0.69
 
Join Date: Nov 2006
Re: Firewalled--nothing works

I just checked the peer list for the download I am on and it says that my download rate and upload rate are both zero.
I AM downloading and uploading though???
What gives???
Jeff
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #3  
Old 2007-02-07, 10:13 PM
U2Lynne's Avatar
U2Lynne U2Lynne is offline
TTD Staff
469.38 GB/2.01 TB/4.39
 
Join Date: Oct 2004
Location: California
Re: Firewalled--nothing works

If you have correctly set up a static IP (as outlined on portforward.com ) and then followed the step-by-step instructions to forward your ports, then I'm not sure why you are still firewalled unless you are torrenting somewhere where you do not have access to the main router (work, university, etc). Is 63156 the port that was recommended to use? I just wonder because I don't recall seeing portforward recommending a port that high before.

As for your rates... you are downloading four shows at the moment. I'm not sure what your normal download and upload speeds are (have you ever done a speed test to see?), but you need to remember that it gets divided among all the torrents you are currently on. Two of yours showed about 5-10 up/down, the other two were below 5. Also, don't forget that the tracker only updates your stats every 40 minutes or so.
__________________
Five's Checksums Demystified - everything and anything you want to know about checksums
On a Mac? Get XLD to rip your CDs. Please see this guide - X Lossless Decoder (XLD): How to create flawless CD rips on Mac OS X

TTD GoFundMe Campaign

Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #4  
Old 2007-02-08, 04:29 AM
pawel's Avatar
pawel pawel is offline
Lockout here
368.77 GB/672.13 GB/1.82
 
Join Date: Dec 2004
Location: Poland
Re: Firewalled--nothing works

Can be a firewall or port filtering set by your IP which you can't control
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #5  
Old 2007-02-08, 04:24 PM
Jeff B's Avatar
Jeff B Jeff B is offline
2.31 TB/1.58 TB/0.69
 
Join Date: Nov 2006
Re: Firewalled--nothing works

thank you
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #6  
Old 2007-02-08, 07:57 PM
slewofboots's Avatar
slewofboots slewofboots is offline
218.59 GB/2.28 TB/10.69
 
Join Date: Aug 2006
Re: Firewalled--nothing works

Quote:
Originally Posted by pawel
Can be a firewall or port filtering set by your IP which you can't control
wrong. This is the "sour grapes" ploy of the newb.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #7  
Old 2007-02-14, 06:06 PM
slslbs's Avatar
slslbs slslbs is offline
48.26 GB/47.73 GB/0.99
 
Join Date: May 2005
Location: MA
Re: Firewalled--nothing works

similar issue. this tracker is calling me firewalled but no other one does (I use zonealarms and allow utorrent through). I've seen d/l speeds over 300 and u/l speeds over 200, so I don't think I'm firewalled. Wonder why I am being labelled as firewalled.
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
  #8  
Old 2007-06-01, 11:53 PM
Jeff B's Avatar
Jeff B Jeff B is offline
2.31 TB/1.58 TB/0.69
 
Join Date: Nov 2006
Re: Firewalled--nothing works

Many thanks to all who had suggestions for a remedy to my dilema.
It turns out I had a corrupt copy of windows, that could not be fixed. I tried every Microsoft suggestion, but to no avail.
I installed a new copy of windows and used the advice of the moderators. On the first attempt I was not firewalled and my port was forwarded!!!!
Thank You all
Jeff
Reply With Quote Reply with Nested Quotes
Reply

The Traders' Den > Where we go to learn ..... > Technobabble

Similar Threads
Thread Forum Replies Last Post
Please help me understand how this works! - Chris Technobabble 3 2008-12-19 10:41 AM
Kate Bush This Woman's Visual Works #2 (DVD) - Grapost DVD Covers 0 2007-08-12 07:36 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forums


All times are GMT -5. The time now is 05:13 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2004 - , TheTradersDen.org - All Rights Reserved - Hosted at QuickPacket
no new posts