PDA

View Full Version : ISO Remote for Sony DTC-A7 DAT recorder


alzeppelin
2009-10-23, 10:46 AM
I picked up a prestine condition Sony DTC-A7 on Ebay for transfering my old DAT masters to CDR and need to find a compatible remote for the unit. Does anyone know which remote model will work and where I could find one?

I'll eventually start seeding some of masters on here once I get up and running. :thumbsup

direwolf-pgh
2009-10-23, 11:21 AM
http://remotes.com/store/sony/dtca7.html

saltman
2009-10-24, 01:00 PM
http://shop.ebay.com/?_from=R40&_trksid=m38&_nkw=SONY+RM-D70

schmoe75
2009-10-24, 01:09 PM
I picked up a prestine condition Sony DTC-A7 for transfering my old DAT masters to CDR
:disbelief

showtaper
2009-10-24, 05:10 PM
I picked up a prestine condition Sony DTC-A7 on Ebay for transfering my old DAT masters to CDR and need to find a compatible remote for the unit. Does anyone know which remote model will work and where I could find one?

I'll eventually start seeding some of masters on here once I get up and running. :thumbsup

How are you getting from DAT>CDR ?? Just hoping you're not going DAT >
analog out > computer capture card or standalone CDR recorder.......

peaktime
2009-10-25, 02:00 PM
the best would be to go DAT > digital out > M Audio or similar high quality sound card that doesn't resample automatically

to go DAT > digital out > standalone CD burner would be adding a needless CD-R gen, and if you have 48K DATs it will resample it to 44.1K with crappy on the fly resampling.

as previously mentioned, you obviously don't wanna add an extra analog gen or conversion.

alzeppelin
2009-10-26, 09:13 AM
Don't worry, I do actually know what I'm doing when it comes to transfers.

I'm using the DAT->Digital Coax->Echo Mia Digital In->Goldwave.

This has worked great so far with no issues to speak of.