PDA

View Full Version : Hooking up a Comcast HD box to a MAC


cr8ed
2007-10-24, 05:08 PM
Hey Now -
I have a Comcast DVR (almost) filled to capacity -
with a TON of music on there -
anyone know how to hook it up to a MAC MINI -
I thought the firewire would work -
while my computer (under preferences) acknowledges the box is plugged in -
for some reason Imovie says no device attached -
has anyone had success -
if so

help!!!!

thanks!


(here we go Red Sox here we go!!!)

direwolf-pgh
2007-10-24, 05:26 PM
http://dvr2mac2dvd.blogspot.com/2007/04/this-is-how-i-did-it.html

but after reading a few who did it this way - it sounds easier to attach a standalone DVD recorder to the DVR outputs.

2

cr8ed
2007-10-24, 10:51 PM
thanks -
the key is "finding" the software -
i guess there really is no way to get around it -
i was hoping OSX had something packaged in it to do the trick -
great page though -
appreciate the heads up

AAR.oner
2007-10-25, 06:34 AM
all of the software mentioned on that page is free, or there are other program options which are free that'll replace em...the StreamClip/Quicktime mpeg2 component issue can be replaced with the freeware app mentioned at the bottom of the page:

You are using MPEG Streamclip and the Quicktime MPEG2 playback component (which you had to pay for) for the demux step. You could use ProjectX:
(http://sourceforge.net/projects/project-x)

This is free and open source, so you might want to mention it. Check out my blog for some similar content and a soon to come tutorial on using ProjectX.

as for authoring, you can use iDVD to author instead of DVD Studio Pro, tho iDVD is a shitty program and you can only make the most basic of menus...i'd personally spend a little cash and buy an older version of DVDSP like the guy suggested...but none-the-less, you can do everything explained on that page w/o spending any $